Wethouder Melisse tijdens de schouw in gesprek met ondernemers.
Wethouder Melisse tijdens de schouw in gesprek met ondernemers. (Foto: Johan Wagenmakers)

Samen bedrijventerreinen opknappen

  algemeen

OUDENBOSCH - Ondernemers en de gemeente Halderberge gaan intensief samenwerken om de bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken. Doel daarbij is het stimuleren van een duurzaam, veilig en aantrekkelijk vestigings- en ondernemingsklimaat. Zaken die niet kunnen wachten worden direct aangepakt, de andere en wat grotere zaken worden later in een actiekaart opgenomen.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Begin dit jaar heeft de gemeente vijf inloopbijeenkomsten met de ondernemers van de lokale bedrijventerreinen, met uitzondering van Borchwerf, gehouden. Ondernemers van de Industrieweg, De Gorzen/Oudlandsedijk en Bosschendijk in Oudenbosch, Korenweide en Klaverweide in Oud Gastel en De Hoge Akker in Hoeven konden hun ideeën, problemen en aandachtspunten op deze bijeenkomsten kwijt. Alle 225 ondernemingen zijn intussen door de gemeente aangeschreven met een aantal verbeterpunten. Sommigen kunnen direct worden aangepakt, anderen worden verder uitgewerkt in een actiekaart. Ondernemers en gemeentemedewerkers brengen tijdens de jaarlijkse schouw de problemen in kaart en plannen vervolgens direct een of meerdere dagen in om de grootste knelpunten aan te pakken.Vorige week dinsdag vond de eerste van in totaal vijf schouwen plaats op het terrein van De Gorzen.

Op-plus actie

Frank Blom van het gelijknamige hoveniersbedrijf treedt op als woordvoerder. "De ondernemers van dit terrein zien graag dat er met ons meegedacht wordt. De laatste jaren zien wij een gestage groei van het aantal vrachtauto's dat in en uitrijdt. Daardoor slijt het wegdek nog sneller en is het zo langzamerhand zeker aan vervanging toe. Bij de aanleg van de weg destijds is er geen rekening gehouden met zulk zwaar en intensief verkeer. Dit industrieterrein, met zo'n dertien ondernemingen, is inmiddels zo'n dertig jaar oud en is, naast het wegdek, zeker toe aan een op-plus actie," meent hij. Frank is zeker verheugd met de inmiddels gerealiseerde aansluiting op het glasvezelnetwerk en met de twee jaar terug ingestelde bedrijventerrein whatsapp-groep. "Is er iets niet pluis dan gaat dat snel rond, zoals een vreemde auto of illegaal afvalstorten. Hierbij gaan we zeker niet voor politie-agentje spelen."

Direct aanpakken

Tijdens het rondje over het terrein met onder meer wethouder Thomas Melisse en hoofd buitendienst Jan Mulders worden eerst de wat kleinere zaken, die direct aangepakt kunnen worden, in kaart gebracht, zoals het snoeien van bomen die langs de weg tegen het hek van Hunter Douglas staan; het ophogen van verzakkingen her en der over het gehele terrein; het terugknippen van de hoge beplanting - want inbraakgevoelig - langs de slootkant bij de Goudbloemsedijk; het verleggen en ophogen van enkele trottoirs en het hier en daar planten van extra groen. Roeland den Hollander van Mammoet Road Cargo kaart de problematiek met betrekking tot het overnachten van internationale chauffeurs aan. "Het moet hier géén inloop worden voor overblijvende chauffeurs, die geen relatie tot dit industrieterrein hebben," merkt hij daarbij op.

Slimme aanpassingen

De gemeente gaat samen met de ondernemers verder optrekken om door middel van actiekaarten de terreinen toekomstbestendig te maken. Dit in het kader van ' van buiten naar binnen ' besturen. "Deze schouw is zeker ook goed om het gehele gebied kritisch te bekijken. Zaken als verlichting, waarbij de oude armaturen vervangen worden door led-verlichting en het aanbrengen van een nieuw en slijtvast wegdek worden doorgeschoven naar die actiekaarten. Nu kunnen we direct, door slimme aanpassingen, kleinere zaken die we vandaag gezien en gehoord hebben al beter maken. De bedrijventerreinen zijn heel belangrijk voor ons lokaal economisch klimaat. De ondernemers geven een gezicht aan onze bedrijvigheid. Ze staan garant voor 17% van de lokale werkgelegenheid. Dit willen we behouden en versterken," aldus Melisse.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief