Kinderopvang in Halderberge blijkt prima in orde

  algemeen

HALDERBERGE - Het zit momenteel wel snor met de kinderopvang in Halderberge. Dat blijkt uit de jaarlijkse inspecties die de GGD bij de kinderopvanglocaties in alle vijf de kernen in opdracht van de gemeente doet. Wethouder Thomas Melisse reageert verheugd op het rapport over 2018 : 'Het gaat om een zware inspectie dus een compliment richting de aanbieders is zeker op zijn plaats'.


Alle kinderopvanginstellingen in Halderberge worden jaarlijks (onverwacht) bezocht door de GGD. Het gaat om onder andere kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en gastouderbureaus. Er wordt tijdens zo'n bezoek getoetst of zij voldoen aan de Wet Kinderopvang. Hierin staan de wettelijke kwaliteitseisen op het gebied van onder andere pedagogisch klimaat, personeel, veiligheid, gezondheid en de accommodatie. Ook wordt gekeken op de papieren in orde zijn.

Waarschuwing

Mocht dit niet in orde zijn, dan moet de gemeente handhavend optreden. Dat kan bijvoorbeeld door een waarschuwing te geven of een boete op te leggen. Dat blijkt in Halderberge niet nodig aldus het jaarrapport. "We zijn blij dat we het met zijn allen goed gedaan hebben. Het gaat om een zware inspectie dus we zijn blij dat de kinderopvang in Halderberge geheel op orde is. Een compliment richting de aanbieders van kinderopvang is dan ook zeker op zijn plaats", aldus wethouder Thomas Melisse.

Het jaarverslag wordt door de gemeente Halderberge aangeboden aan de Inspectie Onderwijs. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief