Foto: Vera de Geus

Binnen vijf jaar reisassistentie bij Station Oudenbosch

OUDENBOSCH - De Nationale Spoorwegen (NS) gaat het aantal stations met assistentie voor reizigers met een beperking fors uitbreiden. In totaal gaat het om 102 stations en daar hoort ook station Oudenbosch bij.


Volgens de NS gaat het om 'een belangrijke stap om de reismogelijkheden voor een grote groep uit te breiden'. De uitbreiding is niet alleen voor rolstoelgebruikers, maar ook voor reizigers met een auditieve of visuele beperking. Bij een flink aantal stations in Nederland kunnen mensen met een beperking al gebruik maken van reisassistentie, met de start van de nieuwe dienstregeling op 15 december 2019 komen daar nog eens tien stations bij. Oudenbosch behoort echter niet tot die eerste tien. "De volledige uitbreiding naar 245 stations wordt binnen 5 jaar afgerond."

Reizigers kunnen NS Reisassistentie aanvragen via de NS-app of via NS.nl. Dit hoeft slechts één uur van tevoren. Ook tijdens de reis kan de reiziger via de app met één druk op de knop contact met NS opnemen. Veel NS-treinen hebben overigens al extra voorzieningen voor mensen met een beperking, zoals speciale ingangen, rolstoeltoiletten en priority seats. Naast reisassistentie is het in de nieuwe treinen, de Flirts en de SNG-Sprinters, ook mogelijk om zelfstandig te reizen met een rolstoel of scootmobiel.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief