Halderberge heeft te weinig laadpalen voor elektrische auto's

OUDENBOSCH - De gemeente Halderberge blijft bij het installeren van laadpalen voor elektrische auto's achter op de verwachte toename van deze auto's in de komende jaren. Dat blijkt uit de jaarlijkse Benchmark openbaar laden van Consultancy Over Morgen.


Voor de benchmark heeft iedere gemeente in Nederland een bepaalde score gekregen. Die score is gebaseerd op onder andere het aantal laadpalen in de gemeente, het aantal elektrische auto's maar ook de dekkingsgraad van die laadpalen. Al die factoren geven samen antwoord op de vraag: Hoe goed is het huidige netwerk voorbereid op de toekomstige vraag naar elektrische auto's? 

Voor Halderberge geeft dat geen rooskleurig beeld, want de gemeente Halderberge scoort een 0,20. Dat betekent dat er slechts voor twintig procent van de elektrische auto's laadpalen beschikbaar zijn. Daarmee staat de gemeente Halderberge op de 161e plaats van de landelijke ranglijst. In de provincie Noord-Brabant staat Halderberge op plek 28 van de 62. Buurgemeenten doen het echter niet veel beter, zo staat Roosendaal in de provinciale lijst op plek 45 en Steenbergen op 31.

Dekking

Voor deze benchmark is vooral gekeken naar woonadressen die voor het parkeren en opladen van hun elektrische auto afhankelijk zijn van de openbare ruimte. Mensen die de auto zelf thuis kunnen opladen worden dus niet meegerekend in het onderzoek. Ook is er gekeken naar de dekking van de verschillende laadpalen. Want er kunnen bijvoorbeeld wel twintig laadpalen zijn, maar als die allemaal op dezelfde plek staan, is dat niet gunstig voor mensen met een elektrische auto. In dit onderzoek is overigens geen rekening gehouden met forenzen of bezoekers die mogelijk met een elektrische auto naar de gemeente Halderberge komen. Dat maakt de vraag naar openbare laadpalen volgens de onderzoekers alleen nog maar groter.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief