Afbeelding
Foto: Archief de Bode

Onderzoek naar criminaliteit en onveiligheid

Door: Remko Vermunt Algemeen

OUDENBOSCH - Hoe veilig voel je je in jouw buurt, ben je slachtoffer geweest van een misdrijf én ben je tevreden over de politie? Inwoners van de gemeente Halderberge krijgen dit soort vragen voorgeschoteld in het kader van de tweejaarlijkse Veiligheidsmonitor.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen, en het optreden van gemeente en politie. De uitkomsten van het onderzoek worden door gemeenten gebruikt bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. "Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeenten vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun wensen en ervaringen", aldus burgemeester Jobke Vonk-Vedder.

Vragenlijst

Het is dan ook belangrijk dat zoveel mogelijk burgers meedoen aan het onderzoek. "Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente." Deelnemers aan het onderzoek kregen omstreeks 9 augustus per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. De resultaten worden in maart 2020 verwacht. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. Het onderzoek vindt ook plaats in de gemeenten Bergen op Zoom, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen en Woensdrecht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief