De Hoevense Polderloop trekt jaarlijks zo'n vijfhonderd deelnemers
De Hoevense Polderloop trekt jaarlijks zo'n vijfhonderd deelnemers (Foto: )

Sportief Halderberge maakt zich klaar voor de start

BOSSCHENHOOFD/HOEVEN - De vakantieperiode komt voor veel mensen alweer op z'n einde. De kinderen maken zich klaar voor school en ouders maken zich klaar voor de start van een nieuwe werkweek. Wie de zomerperiode echter op een sportieve manier wil afsluiten en de vakantiekilo's nog snel kwijt wil raken, kan zich deze week nog opgeven voor twee sportieve uitdagingen.


Zo wordt op vrijdagavond 30 augustus de eerste editie van de Breda Airport Run georganiseerd. Deze recreatieve loop wordt georganiseerd door AVO'83 in samenwerking met MidsummerRun Bosschenhoofd. Er is gekozen voor een unieke locatie. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er gelopen op het vliegveld van Breda Airport. Dit in het kader van het 70-jarig jubileum van het vliegveld.

Geen prijzen

"Op de start- en landingsbaan van het vliegveld is er een parcours uitgezet van 2 kilometer en er is tevens een uitstapje mogelijk naar het aangrenzende bosperceel waardoor de afstand 2,5 km wordt", meldt de organisatie. Deelnemers kunnen meerdere rondjes lopen en zelf bepalen of ze op het verharde pad blijven of het bos ingaan. Het hardloopevenement is geen wedstrijd en er zijn dus ook geen prijzen te verdienen. "De tijdklok loopt uiteraard wel mee." Wie niet alleen wil lopen, kan ook besluiten om met een team mee te lopen bij de Bedrijvenloop. "Elk team bestaat tenminste uit 3 en maximaal 5 deelnemers. De opbrengsten van de Bedrijvenloop gaat naar een goed doel uit de regio." Wie deel wil nemen kan zich nog tot 16 augustus inschrijven via www.breda-airportrun.nl.

Afterparty

Op de dag zelf kunnen deelnemers zich melden bij de incheckbalie in het Vliegend Museum. Boarden kan vanaf 17.00 uur en om 19.30 uur gaat de loop van start. Om 20.45 uur moet iedereen weer binnen zijn. "Na afloop is er een knallende afterparty in het Vliegend Museum met deejay en lichteffecten. Als herinnering aan dit loopfestijn is er een T-shirt beschikbaar die bij het inschrijven mee besteld kan worden."

Polderloop

Wil je liever meedoen aan een wedstrijd en wil je jouw tijd laten gelden? Dan kan je ook meedoen aan de Hoevense Polderloop die dit jaar al voor de 38e keer georganiseerd wordt. Iedere derde dinsdag van augustus wordt de Hoevense Polderloop gehouden en zo ook dit jaar. Op 20 augustus verschijnen er ongeveer vijfhonderd deelnemers aan de start die een afstand lopen van 2, 4, 6, 10 of 15 kilometer. De start staat gepland om 19.30 uur voor de boerderij van Piet en Paula Braspenning aan de Brede Balrouw 49 te Hoeven.

Inschrijven

Wie mee wil doen aan de Hoevense Polderloop kan zich op de website www.hoevensepolderloop.nl inschrijven, maar je kan je ook nog op de dag zelf inschrijven. Vanaf 18.30 uur liggen er startkaarten klaar waar je je gegevens in kunt vullen. Hier worden ook de rugnummers uitgedeeld. Kosten voor deelname zijn zes euro, behalve voor de kids run (2 km), die kost slechts twee euro. De opbrengst die de Hoevense Polderloop uiteindelijk overhoud wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Roparun.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Bezorgers

Roosendaal

Greenkeeper

Molenschot

medewerker bediening m/v

Baarle-Nassau

Bezorgers

Woensdrecht

Collega

Etten-Leur

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief