Adrie Buijs (links) en de bijna 90-jarige Piet Lardee spelen elke woensdag hun partijtje mee. Foto: Johan Wagenmakers
Adrie Buijs (links) en de bijna 90-jarige Piet Lardee spelen elke woensdag hun partijtje mee. Foto: Johan Wagenmakers (Foto: Johan Wagenmakers)

Nooit te oud voor een potje tafeltennis

OUDENBOSCH - Vrijwel het gehele jaar door spelen elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur de senioren van de Oudenbossche tafeltennisvereniging Vice Versa'51 tafeltennis in het clubhonk aan de Albanoweg. Ontspanning, beweging en gezellig samenzijn zijn daarbij de sleutelwoorden. Het oudste lid is de bijna 90-jarige Piet Lardee. Elke woensdagochtend komt hij met zijn auto vanuit zijn woonplaats Zevenbergen zijn partijtje meespelen.


Initiatiefnemer, organisator en manusje van alles van deze sportieve ochtenden is de 79-jarige Adrie Buijs. Hij zorgt ervoor dat het allemaal mogelijk is, probeert het iedereen naar de zin te maken en heeft zelfs geregeld dat Alpha Packaging de shirtjes van de seniorengroep sponsort, waardoor iedereen er keurig netjes bijloopt. "Tafeltennis is een gewéldige sport, het houdt de ouderen in beweging, je kunt het zomer en winter spelen, je hoeft niet veel 'meters' te maken en bovenal is het betaalbaar," promoot hij. Met een onderbreking van enkele jaren vanwege een verhuizing, is hij al vanaf zijn twaalfde jaar lid van Vice Versa en speelt daarnaast nog steeds mee in de seniorencompetitie. "Ik ben wel een verdedigende speler. De ballen die ik terugspeel en nét over of via het netje een punt opleveren noemen ze hier 'een Buijsenbal, ha ha."

Accu

Het oudste lid is de 89-jarige Piet Lardee uit Zevenbergen. Na een leven lang, voornamelijk op een woonark, in Leiden te hebben gewoond is hij drie jaar geleden samen met zijn vrouw dichterbij de kinderen komen wonen. "Eerst heb ik een half jaartje bij Groene Ster in Zevenbergen gespeeld, maar daar kon dat alleen maar 's avonds en op mijn leeftijd is dat niet meer zo leuk. Iemand tipte mij over Vice Versa in Oudenbosch. Hier kwam ik in een opgemaakt bedje terecht en werd met open armen ontvangen," zegt hij. Vrijwel elke woensdagochtend is Piet present. "Ik speel dan tot ongeveer half twaalf, dan is de accu leeg en ga ik er bij zitten," lacht hij.

Multiplexplaat

Vanaf zijn zeventiende tafeltennist hij al. Hij werkte destijds in zijn woonplaats bij Uitgeverij Sijthoff. "In de pauze op het werk zijn we begonnen op een multiplexplaat, met een zelfgemaakt netje." Het begon serieuzere vormen aan te nemen doordat zijn werkgever een heuse tafeltennistafel aanschafte en er een bedrijfscompetitie opgestart werd. "Zo speelden we op diverse accommodaties en in bedrijfskantines, totdat Sijthoff ermee stopte." Daarna is Piet in een gewone competitie gaan spelen, maar wel nog onder de naam van Sijthoff die het team sponsorde. Later is hij via een vriend overgestapt naar een team van de PTT, totdat hij op 61-jarige leeftijd stopte met werken. "In de vut kon ik gewoon overdag sporten bij Docos in Leiden, wat een luxe," merkt Piet daarbij op. Bovendien kreeg hij ook meer tijd voor zijn andere 'verslaving': het spelen op een professionele keyboard, wat hij nu vrijwel dagelijks doet.

Dubbel

Piet heeft in zijn leven veel dubbeltoernooien gespeeld. Het dubbelspel ligt hem namelijk het beste. Hij heeft er een goed gevulde prijzenkast aan overgehouden. "Gezien mijn leeftijd speel ik nu géén competitie meer, maar wel speel ik het liefst nog dubbel, dus op halve kracht." Op 8 oktober wordt Piet 90 jaar. Daarom wordt hij op woensdag 9 oktober in het zonnetje gezet. "Zijn leeftijd in ogenschouw nemend, speelt Piet nog verdomde goed hoor, maar wel verdedigend, net als ik," merkt Adrie op.

Voldoende ruimte

"We tellen momenteel zo'n 19 leden, maar mensen die zich aan willen sluiten zijn van harte welkom. Hier aan de Albanoweg hebben we ons eigen honk met voldoende ruimte. We proberen het voor iedereen vooral leuk te maken. Halverwege de ochtend drinken we een bakje koffie en eten we er wat lekkers bij. Zelfs geblesseerden komen dan vaak voor de gezelligheid een kopje koffie doen," zegt Adrie tot slot.

Belangstelling?

Ook tafeltennissen bij de senioren van Vice Versa? U bent elke woensdag vanaf 10.00 uur van harte welkom bij het clubhonk aan de Albanoweg 3 te Oudenbosch. Meer informatie is te vinden op www.vice-versa51.nl

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief