Foto: Wijnand Nijs

'Gemeente reageert traag of niet op eikenprocessierups'

OUDENBOSCH - Hoe is er met de bestrijding van de eikenprocessierups omgegaan? En hoeveel meldingen zijn er binnengekomen van overlast door de rupsen? Dat wil Ad van Tetering, fractievoorzitter van CDA Halderberge, weten van het college van burgemeester en wethouders


Volgens Van Tetering zijn er in de zomerperiode veel klachten binnengekomen van mensen die bij de gemeente hebben gemeld dat er eikenprocessierupsen in bomen zaten, maar daar zou niet of traag op gereageerd zijn. De processierups was echter niet het enige wat deze zomer voor overlast zorgde.

Zo wil Van Tetering ook weten hoe de gemeente omgaat met het bestrijden van distels. "Het lijkt dat het aantal distels die in bloei staan/hebben gestaan en tot zaadvorming zijn gekomen dit jaar vele malen groter is dan voorgaande jaren." Ook hierbij wil de CDA'er weten hoe omgegaan wordt met de bestrijding én of er overlast is gemeld door inwoners. Hetzelfde geldt ook voor invasieve exoiten, zoals Jacobskruid en de Japanse Duizendknoop. "Deze beplanting vormen een bedreiging en worden bij veel gemeenten bestreden. Wat doet de gemeente aan bestrijding van deze exoten?"

Met de antwoorden op deze vragen hoopt Van Tetering helderheid te krijgen over hoe bovengenoemde problematiek wordt aangepakt of hoe de gemeente dit aan gaat pakken.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief