Foto: Els Rommers

Opbrengst kledingcontainer Monuta gaat naar Maag Lever Darm Stichting

  algemeen

OUDENBOSCH – Afstand doen van kleding van een overleden dierbare is knap lastig. Niet alleen vanwege de daarmee gepaarde emoties, maar ook moet je beslissen wat je ermee wilt. Weggeven? Maar aan wie dan? Want het is nogal pijnlijk om iemand tegen te komen met die kleding aan. Ellen Kok van Monuta Ellen Kok heeft de oplossing. "We hebben een speciale kledingcontainer geplaatst. De daarin gedeponeerde kleding wordt in het buitenland verkocht en de opbrengst komt ten goede van de Maag Lever Darm Stichting."


DOOR ELS ROMMERS

Iedereen die een naaste heeft verloren, komt er vroeg of laat voor te staan: het opruimen van de kleding en schoenen die hun dierbare heeft gedragen. Vaak zijn die nog prima van kwaliteit en dus eigenlijk zonde om weg te gooien. Hoe mooi is het dan dat die kleding een tweede leven krijgt. Dankzij de kledingcontainer die onlangs geplaatst is op het terrein van Monuta Ellen Kok aan de Parklaan 5, wordt dit mogelijk gemaakt.

Goede bestemming
Ellen Kok vertelt hoe ze tot dit initiatief is gekomen. "Enkele collega's van mij, elders in het land, zijn mij hierin voorgegaan. Ook op hun terrein is een kledingcontainer geplaatst en hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. De nabestaanden zijn blij dat zij een goede bestemming hebben gevonden voor de kleding en schoenen van hun overleden dierbare. Dat ze daar een goed doel mee steunen is een extra troost."

Bedrag per kilo
Hoe gaat het in zijn werk? "Vanaf nu krijgen nabestaanden van ons een envelop met daarin de kledingzak. Zodat zij in elk geval de mogelijkheid hebben om van de kledingcontainer gebruik te maken", legt Ellen Kok uit. "Ook zijn de kledingzakken bij ons op te halen, dus mocht iemand goede kleding en schoenen hebben waar ze afstand van willen doen, mogen zij zich op de Parklaan melden. De schoongewassen kleding kan, desnoods in een andere plastic zak, in de container worden gedeponeerd. De inhoud van de container wordt regelmatig opgehaald door Climpex, die de kleding weegt en een bedrag per kilo uitkeert."

Donatie
"Vervolgens worden de kleding en schoenen naar het buitenland getransporteerd, waar ze verkocht worden. Nabestaanden hoeven dus niet bang te zijn om geconfronteerd te worden met iemand die de kleding van zijn of haar dierbare draagt", verzekert Ellen Kok. "De plaatsing van de kledingcontainers dient vele doelen. De nabestaanden hebben een betrouwbare locatie waar ze de kleding en schoenen kunnen achterlaten, er wordt een donatie gedaan aan de Maag Lever Darm Stichting, maar ook worden indirect de medewerkers van de charitatieve instelling Climpex gesteund."

Meerdere doelen
"Bij Climpex werken namelijk veelal mensen met een afstand tot de maatschappij en de arbeidsmarkt. Door hen dit zinvolle werk te laten doen, tellen zij weer volop mee", verduidelijkt Ellen Kok. "Het is een integere organisatie die al bijna 30 jaar bestaat en meerdere goede doelen steunt. Mijn schoondochter is medewerker wetenschappelijk onderzoek bij de Maag Lever Darm Stichting. Van dichtbij ervaar ik hoe belangrijk het is om meer geld voor onderzoek vrij te maken en daarom heb ik besloten deze stichting te steunen. Iedere cent telt, dus ik ben blij met alle support. En dan hoop ik aan het einde van het jaar een leuk bedrag over te kunnen maken." 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>