Onder bepaalde voorwaarden kan de gemeente een vergunning verlenen om tijdelijk in een unit te mogen wonen. FOTO SHUTTERSTOCK
Onder bepaalde voorwaarden kan de gemeente een vergunning verlenen om tijdelijk in een unit te mogen wonen. FOTO SHUTTERSTOCK

Gemeente verwijdert woonunit van Oudenbosch' gezin

Door: Caroline Lichtenberg algemeen

OUDENBOSCH - De gemeente heeft recent een woonunit op last van de burgemeester verwijderd. In het pand aan de Acer Flamingolaan woonde tijdelijk een gezin. De gemeente benadrukt met name vanwege de veiligheid voor de kinderen zo drastisch ingegrepen te hebben: "We hebben vele gesprekken gevoerd en waarschuwingen gegeven. We zijn echt niet over één nacht ijs gegaan."

De woonunit stond bij de woning van het gezin dat momenteel ver- of gebouwd wordt. Hiervoor heeft de gemeente geen vergunning verleend waardoor het gezin er illegaal verbleef. De bewoners werd meerdere keren gevraagd de unit af te breken omdat deze niet aan de veiligheidseisen voldeed, maar zij negeerden de waarschuwingen. Ook heeft de burgemeester meerdere malen met de inwoners van Oudenbosch aan tafel gezeten. "We zijn hierin echt niet over één nacht ijs gegaan, want zoiets is natuurlijk ingrijpend. Daarom hebben we een en ander erg zorgvuldig en voorzichtig aangepakt, maar op een bepaald momenten moet je omwille van de veiligheid ingrijpen', verduidelijkt wethouder Jan Mollen.

Kinderen

De gemeente geeft aan dat de woonunit verwijderd is op het moment dat de kinderen niet thuis waren. Het is niet duidelijk waar het gezin naartoe is gegaan. "Maar het is aannemelijk dat zij de woning op het perceel alsnog hebben betrokken of bij familie wonen", aldus Mollen. De kosten van het verwijderen van de woonunit worden op de bewoners verhaald. Ook de dwangsom van 10.000 euro is door de gemeente opgelegd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief