Optreden van Gemengd koor Vox Populi.
Optreden van Gemengd koor Vox Populi. Foto: Ad van Laarhoven

Geslaagde culturele middag Stampersgat

Sport en vereniging

STAMPERSGAT - Zondagmiddag 1 september werd voor de tweede maal de Stampersgatse Culturele middag georganiseerd door Gemengd koor Vox Populi, Gezelligheidskoor De Kreunende Tram en Zeemanskoor De Kreekrakkers in zaal La Plaza.

Dit jaar was de opening voor Zeemanskoor De Kreekrakkers o.l.v. Peter Aarts die hun zeemansliederen ten gehore brachten. Daar waren serieuze nummers bij en meedeiners. Hiermee brachten ze het aanwezige publiek al snel in de gezellige sfeer van deze middag. Na het Zeemanskoor was het podium voor gemengd koor Vox Populi o.l.v. Jack Buijs. Die themamuziek brachten zoals o.a. een nummer van Vera Lynn “We’ll Meet Again” in het kader van de 75 jarige bevrijding en de vrijheid waar wij van kunnen en mogen genieten. Ondanks dat het serieuze nummers zijn en zeer goed werden gebracht durfden, het publiek toch zachtjes mee te zingen wat mooi was om te horen.

Levensliederen
Na het gemengd koor Vox Populi was het voor de pauze, en de hapjes, een optreden van gezelligheidskoor De Kreunende Tram o.l.v. Peter Aarts en ondanks dat het koor niet op volle sterkte aanwezig kon zijn namen ze toch de gelegenheid om zich te presenteren. En dat deden ze doormiddel van levensliederen te brengen, dit waren zeer erkende nummers, wat iedereen mee kon zingen en zo werd het kleinste koor het grootste koor van deze middag. Dit was geweldig om te zien en horen hoe de saamhorigheid was onder de koren. Ook het respect naar elkaar toe door stil te zijn als het hoorde en steun te geven als dit nodig was.
Na de pauze verzorgden de koren allemaal nog een optreden zodat volgens het schema tegen 18.00 uur de mensen hun vlees konden van de barbecue dat al was gebakken door een expert. Zo bleef het nog lang gezellig en is de basis gelegd voor volgend jaar om dit weer te organiseren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief