Het warmdraaien van Rocky door Barend Huijbregts.
Het warmdraaien van Rocky door Barend Huijbregts. Foto: prive

Fantastisch seizoen voor Pullingteam Rocky

Sport en vereniging

HOEVEN - Waar we op 14 februari begonnen met de nieuwbouw van de tractor en op 4 mei voor het eerst op de baan kwamen, was het afgelopen weekend alweer de laatste wedstrijd van het seizoen 2019. Na de tussentijdse demo in Berghausen zijn er nog wat aanpassingen gedaan aan de trekker, want ondanks de diverse overwinningen zijn we niet tevreden over hoe de motor loopt.

Zaterdag gingen we richting het Brabantse Alphen. Bij aanvang van deze laatste wedstrijd in de Grand National competitie wisten we dat de 2e plaats in het eindklassement een feit was en voor een grote uitdaging stonden om op plek 1 te eindigen. Er moest een gat van 8 punten gedicht worden om dit te bereiken.Donkere wolken pakten zich samen boven het wedstrijdterrein en 2 zware regenbuien met windstoten volgden achter elkaar. Dit resulteerde in uitstel van enkele klasses en aanpassing in het programma, zo ook voor onze laatste klasse van de avond. De leiding van de NTTO besloot de wedstrijd af te werken met floating Finish, 1 run per tractor en de afstand die gereden wordt is direct de eindafstand.
Rond 20.30 uur startte Barend Rocky voor het warmdraaien om even later opgehaald te worden om in Parc Fermé geplaatst te gaan worden. Het was aan Mud Patrol om de klasse met de proeftrek te starten, na wat mindere wedstrijden en schades lieten ze na hun run de vlag plaatsen op 109,44 meter. Hierna kwamen wat mindere afstanden, tot de nummer 3 van het algemeen klassement Next Sensation een mooie 118 meter op de baan zette. Na wat rekenwerk was het al snel duidelijk dat als Neighbours Nightmare een normale run zou neerzetten, ze Nederlands Kampioen zouden worden.

Daniël Vriends perste er met zijn tractor een 115 meter en 60 cm uit en vanaf de tribune was het gejuich van teamleden en fans te horen. Met nog 4 deelnemers te gaan moest het wel heel gek lopen om geen kampioen te zijn. Toen Lady Green daarna een mindere afstand neerzetten was het definitief.
In Parc Fermé maakte het team “Rocky” gereed om als laatste de baan op te gaan, wat nog restte was proberen de dag overwinning te pakken in Alphen. Rocky werd voor de sleepwagen geplaatst en onder de bekende klanken van The Eye off The Tiger voerde Barend het toerental op. Bij het wegrijden was duidelijk te horen dat het noodzakelijke gif in de motor ontbrak ,dit was ook later in de data goed af te lezen en stopte Rocky bij de 112,57 meter. Resultaat, net naast het dag podium, maar wel onbedreigd 2e in de Grand National competitie.

Programma
Aankomend weekend is het Europees kampioenschap, waar we een uitnodiging voor hebben ontvangen. In goed overleg hebben wij voor deze uitnodiging bedankt, daar we vooraf hadden afgesproken dat dit een testseizoen zou zijn. Stilzitten zullen we niet, we gaan nog het e.e.a. aanpassen om in Halsteren, eind van deze maand te testen tijdens een demo, zodat we goed voorbereid de winter ingaan om in 2020 nog sterker voor de dag te komen. Uiteraard nemen we niet met minder als een 1e plek genoegen, maar gezien het verloop van het jaar en het leren kennen van een nieuwe trekker, kunnen we goed leven met de resultaten. De trekker doet wat hij moet doen, maar er zit nog een hoop potentie in die we er komend seizoen uit gaan halen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief