Gele waterlelies met op de achtergrond de rode brug.
Gele waterlelies met op de achtergrond de rode brug. Foto: Ton Coenen

Zondag rondleiding met gids in Arboretum

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - In de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch is zondag een rondleiding met gids en in de tuin geven de bloeiende waterlelies de vijver extra kleur.

In de vijver van de tuin bloeien nu verscheidene waterlelies in meerdere kleuren. Het geeft de vijver extra kleur en schoonheid. Verder beginnen sommige bomen en planten al herfstkleuren te tonen.|
Zondag 8 september, de 2e zondag van de maand is er een rondleiding met gids. Bezoekers van de tuin kunnen zich bij de gids aansluiten voor een rondleiding van plus minus een uur. Om 13.30 uur vertrekt deze keer de ervaren gids Corry Lambrechts. Heeft u belangstelling om met Corry mee te wandelen verzamelt u dan zondag 8 september aan de achterzijde van het toegangsgebouw.

Thema
“Beter met Planten”: In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Iedere rondleider heeft een keuze gemaakt om één of meerdere bomen, struiken of vaste planten in de tuin aanwezig te onderzoeken in de literatuur over het gebruik als geneesplant. Het thema dit jaar in de rondleidingen het hoofdthema zijn evenals in alle andere activiteiten en in het wandelboekje. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Kabouterzoektocht
Voor de kleintjes is de kaboutertocht weer compleet en uitgebreid tot 17 kabouters. Er zit ongetwijfeld een Paaselement in de tocht tijdens de Paasdagen. De tocht is een topper gebleken gedurende het afgelopen jaar.

Exposities
De in 2005 overleden beeldend kunstenaar, Joop van Rijsbergen, was van 1987 tot 2005 vrijwilliger van de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch. In de dichtbij het arboretum liggende Kunsthal is tijdens de Cultuurmaand Halderberge, die wordt afgesloten op zaterdag 5 oktober een expositie van het oeuvre van deze kunstenaar te zien. De expositie is in die periode open elke zondag en zaterdag 14 september van 14.00 – 17.00 uur. Afgelopen zondag is de expositie officieel geopend in brasserie De Biecht waarna de bezoekers langs een met werk van Joop aangegeven route naar de Kunsthal wandelden. In het arboretum zijn mapjes met acht ansichtkaarten te koop met werk van Joop van Rijsbergen.
Mieke Aarsen: Mieke Aarsen-Antens is geboren op een boerderij en woonachtig in Oud Gastel. Het zandpad naast het huis, was één groot tekenvel met een spijker als potlood. Zij is grotendeels autodidact, maar op weg geholpen door verschillende cursussen en workshops. Na een lange zoektocht van uitproberen, heeft ze voor acryl gekozen vanwege de vele mogelijkheden. Zij maakt gebruik van allerlei manieren om structuur te creëren. Haar interessegebied is breed, waardoor haar onderwerpen divers zijn. Juist die afwisseling draagt bij aan haar creatieve ontwikkeling. Haar stijl omschrijft ze als figuratief, impressionistisch, hierbij gebruikmakend van verschillende technieken. Zij heeft al vele malen haar werk mogen laten zien. In september tijdens haar expositie is Mieke elke zondag aanwezig om bezoekers van de expositie hartelijk welkom te heten. Het plezier, dat zij zelf ervaart in het schilderen, hoopt zij over te kunnen dragen op anderen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief