Bezoekers, van jong tot oud, kunnen zich verdiepen aan de getoonde werken.
Bezoekers, van jong tot oud, kunnen zich verdiepen aan de getoonde werken. Foto: H. Meijer

Vliegende start voor Kunst- en atelierroute Halderberge

Sport en vereniging

HALDERERGE - West-Brabants grootste kunstmanifestatie gaat dit weekeinde voor het eerst van start. Meer dan 60 kunstenaar tonen op meer dan 20 locaties binnen Halderberge hun werk.


Deze eerste editie kon vanaf het eerste begin op grote belangstelling rekenen. De aanmeldingen van potentiële, gevestigde en aanstormende kunstenaars was overweldigend, aldus Arie Onnink, initiatiefnemer van het evenement. Mede-initiatiefnemer Astrid Kriesels: "Veel Halderbergse- en regionale kunstenaars kunnen nu eindelijk in (vaak) eigen omgeving hun kunstwerk tonen".
De route is gepland tijdens de Open Monumentendag en in de Cultuurmaand. "Wat dat betreft versterkt alles elkaar. Mensen gaan op pad en worden in dat weekend helemaal ondergedompeld in kunst en cultuur, en ontdekken dat er binnen Halderberge ontzettend veel talent zit. Exposeren van gemaakt werk blijkt vaak een grote en tijdrovende stap. Met deze route hoopt de Kunst- en atelierroute Halderberge de lokale en regionale kunstenaars een mooi podium te bieden", aldus Onnink.

Aanbod
Het aanbod aan kunstlocaties is groot en erg gevarieerd. Kriesels: "Wie op pad gaat kan zich, vanaf het uiterste puntje van Hoeven en Bosschenhoofd, Oudenbosch tot aan Oud Gastel verbazen over de meest uiteenlopende locaties. Van hotel tot huiskamer, van achtertuin tot sportpark, van vliegveld tot werkatelier. Die verscheidenheid maakt deze kunst- en atelierroute zo bijzonder".
Doordat de kunstenaars in hun eigen omgeving de bezoekers ontvangen, kunnen zij ook hun eigen sfeer kunnen creëren. Kennismaken met de kunstenaar(s), binnenkijken bij de ateliers en de verhalen achter de kunstwerken horen, dit alles hoort bij het karakter van deze route.

Routes
Brochures van de Kunst- en atelierroute Halderberge zijn beschikbaar op tal van plaatsen binnen Halderberge, bij diverse horecapunten en het toeristisch infopunt bij Station Oudenbosch.
De route kan wandelend, fietsend of per auto gevolgd worden, met, voor de liefhebbers, een stop bij de diverse horecapunten.
De Kunst- en atelierroute Halderberge vind plaats op 14 en 15 september van 10.00 uur tot 17.00 uur

Meer informatie over de kunstenaars en de locaties kunt u vinden op de overzichtelijke site www.kena-route-halderberge.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief