Foto:

Kinderburgemeester Minke op pad met de politie

  algemeen

HALDERBERGE - Hallo, Ik ben Minke Laros. Dit jaar verkozen tot kinderburgemeester van Halderberge. Ik ga jullie door steeds een stukje in de Halderbergse Bode te schrijven mee nemen in wat een kinderburgemeester zoal doet. Dit keer mocht ik op pad met de politie.


"Ik ben dit keer mee gegaan met Wijkagent Werner Koning. Eerst werd ik opgehaald en mocht ik mee in de politie-auto. Eerst naar het hoofdbureau van de politie in Roosendaal. Binnen aan de linkerkant zijn de cellen, maar niet de cellen waar je bijvoorbeeld een 1 jaar in vast zit, maar waar je tot rust kan komen na bijvoorbeeld een te wild avondje stappen.

Aan de rechterkant heb je het gedeelte, als de aanhouder een beetje is gekalmeerd door de politie kan worden gehoord. In de kamer van de alcoholtest heb je verschillende apparaten om te testen zoals: blaaspijpje/slang dan moet je blazen in het pijpje en dat meet op of je dronken bent P=passeren, A=arresteren en blaas je een F dan heb je zware problemen.

Bij de auto liet hij zien wat er achter in de kofferbak zit van een politieauto zoals: pionnen voor als er een verkeersongeluk is gebeurd, AED, teddybeertje voor kinderen als er een trauma is, handschoenen, kogelvrije vesten en alcoholtesten en nog veel meer. Het werk van de politie is heel belangrijk, zij zorgen ervoor dat wij kunnen wonen in een veilige omgeving. De politie staat midden in de maatschappij waarin wij leven. Dankjewel Werner, wat gaaf om mee te kijken in de wereld van een politieagent, een wereld die veel groter is dan alleen het vangen van boeven. 

 

 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief