Jan Paantjens keert terug in Halderbergse gemeenteraad

  algemeen

HALDERBERGE - Jan Paantjens keert terug in de raad. De CDA-er heeft wethouder Jan van Hal anderhalf jaar lang vervangen voor de gemeente Etten-Leur. In de tussentijd mocht Ad van Tetering plaatsnemen in raad. Hij neemt 19 september afscheid, waarna Paantjens opnieuw benoemd wordt. Van Tetering blikt met een goed gevoel terug.


Het CDA Etten-Leur benaderde de Halderbergse ex-wethouder Jan Paantjens bijna twee jaar geleden, omdat ze een interim-wethouder zochten ter vervanging van de zieke wethouder Jan van Hal. Dit zou een aantal maanden kunnen duren. Het CDA wilde de taken van Van Hal niet neerleggen op het bordje van de andere twee Etten-Leurse wethouders, omdat zij net kersvers begonnen na de gemeenteraadsverkiezingen. De partij ging daarom op zoek naar een 'ervaren rot' en kwam bij Paantjens terecht. Die was net afgetreden als wethouder in Halderberge, omdat het CDA niet terugkeerde in de gemeentelijke coalitie. In de tussentijd was het Ad van Tetering die de raadszetel van Jan Paantjens voor zijn rekening nam.

Tijdelijk

"Op dat moment is tussen Jan en mij de afspraak gemaakt dat na beëindiging van de waarnemende rol van Jan als wethouder, ik het stokje van raadslidmaatschap weer zou worden overgedragen aan Jan. Dat moment is nu aangebroken", legt Van Tetering uit. "Ik heb het tijdens deze periode als fractievoorzitter prima naar mijn zin gehad. In deze 11 maanden zijn vele besluiten genomen voor de komende jaren", aldus Van Tetering die zelf onder andere aandacht vroeg voor de onveilige situatie bij afslag 22 van rijksweg 17, de afvalcontainers in de verschillende kernen en de vertraging van de ontwikkeling van het voormalig Reuzelaarterrein. "Met enige tegenzin neem ik afscheid van de gemeenteraad", besluit hij. "Maar vertrouw erop dat deze raad wijze besluiten neemt en oog zal blijven houden voor elkaar." Simone Dirven wordt fractievoorzitter. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief