Foto: Gemeente Halderberge/Peter Braakmann

Monumentenprijs voor klooster Stampersgat

  algemeen

STAMPERSGAT - Het voormalig klooster aan de Havenstraat in Stampersgat is het winnende monument van de zesde Halderbergse monumentenprijs geworden. Wethouder Hans Wierikx reikte zaterdag het bijbehorende schildje uit aan Robert Bals en Cindy Heikoop, die op die dag een garagesale in het dorp hielden.


De Halderbergse Monumentenprijs is bedoeld voor de eigenaar van een pand die zich heeft onderscheiden op monumentaal gebied. Het voormalige klooster in Stampersgat viel dus dit jaar in de prijzen. "Het klooster werd in 1928 gebouwd en er opende een meisjesschool openden. Diverse bestemmingen verder raakte het gebouw in verval tot de huidige eigenaren het met liefde omarmden en als het ware weer van de grond af aan terug opbouwden. Het pand kreeg zijn oude charme weer terug en Stampersgat heeft weer een pand om trots op te zijn", zo luidt de mening van de monumentencommissie.

Mariabeeld

Robert Bals en Cindy Heijkoop mochten de prijs uit handen van Wierikx in ontvangst. De prijs bestond onder andereuit een schildje dat speciaal is ontworpen. Het cadeau dat de monumentencommissie heeft gekozen is het terugbrengen van het Mariabeeld in de zijgevel van het voormalige klooster. Zaterdag werd symbolisch een klein Mariabeeld overhandigd. In overleg met de eigenaren wordt later in de reeds aanwezige nis een Mariabeeld terug geplaatst. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>