Gezicht op de kleine cour vanaf de steiger.
Gezicht op de kleine cour vanaf de steiger. Foto: m. buijs

Veel belangstelling voor de steigers van de Kapel van Saint Louis

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De Kapel van het voormalige jongensinternaat Saint Louis trok tijdens het Monumentenweekend veel belangstelling. Letterlijk hoogtepunt van de zaterdag was de mogelijkheid om met de bouwlift naar boven te gaan. Ook de steiger In de Kapel trok veel bekijks.

Aannemersbedrijf De Bonth Van Hulten, verantwoordelijk voor de restauratie, bood de mogelijkheid om met de bouwlift tot de 15e slag, of verdieping, van de steiger te komen. Bovenop de steiger gaf de projectleider deskundige uitleg over de werkzaamheden. Alleen de steiger al maakte een enorme indruk op de bezoekers. Het uitzicht vanaf 30 meter hoogte was fenomenaal. Het was een kraakheldere dag en je kon kilometers ver weg kijken. Er bleek veel belangstelling te bestaan voor de steiger. Op het einde van de dag bleken ongeveer 140 mensen de steiger te hebben bezocht.

Ook binnen in de Kapel was het druk. De Gidsen van Saint Louis ontvingen tijdens het Monumentenweekend maar liefst 385 bezoekers. Veel van de geïnteresseerden wilden de steiger die in de Kapel staat wel eens met eigen ogen zien. Begrijpelijk, want deze is meer dan 30m hoog en erg imposant om te zien. De Bonth van Hulten heeft binnen een kleine expositie ingericht met tekst en uitleg over de restauratie en tekeningen van de steiger.

Wilt u de steigers zelf eens goed bekijken? De Gidsen van Saint Louis stellen de Kapel elke zaterdagmiddag en zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 open voor publiek. De toegang is gratis. Wilt u meer weten over Saint Louis? Boek dan een rondleiding. Dat kan ook buiten de reguliere openingstijden. Kijk voor meer informatie op www.gidsenvansaintlouis.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief