Uitleg over kunst tijdens een van de exposities.
Uitleg over kunst tijdens een van de exposities. Foto: Anita Bosker

Eerste Kunst- en atelierroute Halderberge grandioos succes

Sport en vereniging

HALDERBERGE - De eerste editie van de Kunst- en atelierroute Halderberge is met een vliegende start begonnen. Maar liefst 3000 (!) bezoeken zijn afgelegd aan de 22 locaties in Halderberge.

Geholpen door het prachtige weer trokken kunstliefhebbers uit Halderberge en ver daarbuiten eropuit om naar de verschillende locaties te gaan. "Ik had veel verwacht, maar niet dat het aanbod zo gevarieerd was", als een van de bezoekers.

Bezoekers, van alle leeftijden, kwamen veelal per fiets, maar sommigen ook wandelend naar de locaties, waarvan sommigen in de buitengebieden, anderen in de Halderbergse dorpskernen zelf.

Kenmerkend voor de route was de grote verscheidenheid aan locaties (van vliegveld, tot molen, tot huiskamer etc.) en de diversiteit in kunstvormen.
Veel kunstenaars lieten, behalve hun werken, ook hun werkwijze of ambacht zien. "Dat er zoveel bij het maken van sieraden komt kijken, had ik nooit niet gedacht", aldus een bezoeker uit Oosterhout. Die uitleg gold ook voor de makers van keramiek, schilderkunst, glaskunst etc.

Na jarenlange afwezigheid van een Kunst- en atelierroute was het voor de lokale en regionale kunstenaars weer een geweldige manier om zich te laten zien.
Gerda en Charles uit Nispen: Wij zijn er zeker volgend jaar weer bij, want wat een verrassende route was dit zeg…."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief