Afbeelding

Rechts krijgt voortaan voorrang in centrum Oudenbosch

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - De doorgaande route Oudenbosch krijgt extra aanpassingen. Onder andere in het centrum krijgt rechts voorrang.

De insteek van de reconstructie is dat de doorgaande weg een stuk rustiger zou worden, er minder hard gereden zou worden en de veiligheid voor met name fietsers aanzienlijk werd vergroot. Dat blijkt nog beter te kunnen en daarom werd de reconstructie recent nog eens onder de loep genomen. Aan de hand van de conclusies en aanbevelingen worden er een aantal aanpassingen gedaan.

"Gebleken is dat de nieuw centrumroute door iedereen mooi wordt gevonden en er minder verkeer is dan toen er nog geen rondweg was. Helaas wordt er nog wel te hard gereden. Ook willen we ervoor zorgen dat het nog minder druk wordt", zo legt wethouder Jan Mollen uit.

"De grootste verandering is dat later dit jaar de voorrang op de Ste Bernaertsstraat en Markt anders wordt. Verkeer van rechts krijgt hier voorrang. Om de snelheid nog meer te laten, maken we plateaus op de kruisingen: Franciscuslaan - Ste Bernaertsstraat / St. Annastraat – Markt/ Pastoor Hellemonsstraat – Markt / Fenkelstraat - Markt / Molenstraat – Zandeweg. Ook wordt er op de Bosschendijk en de Zandeweg een 30- en 50-km markering aangebracht en plaatsen we een extra smiley."

De gemeenteraad heeft verder besloten om toch drie extra zebrapaden aan te leggen: bij de Zandeweg bij het tankstation, in de Pastoor Hellemonsstraat en op de Markt bij de basiliek. "Tenslotte plaatsen we voor de basiliek bloemzuilen. Zo lijkt de weg daar smaller." Er wordt gewerkt tot en met 15 december. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief