Vlnr: Jac van Caam, Esther van Caam, Jeroen Heijnen, Marieke Kuijlen en Ivo den Ouden. FOTO JOHAN WAGENMAKERS
Vlnr: Jac van Caam, Esther van Caam, Jeroen Heijnen, Marieke Kuijlen en Ivo den Ouden. FOTO JOHAN WAGENMAKERS Foto: Johan Wagenmakers

Stampersgat Sportief brengt het dorp in beweging

Door: Johan Wagenmakers algemeen

STAMPERSGAT- Zaterdag 5 oktober wordt in Stampersgat voor de eerste maal Stampersgat Sportief gehouden. Een wandel- en loopfestijn met diverse onderdelen waar het gehele gezin aan mee kan doen. Een nieuw gevormd vijf-koppig comité Team Stampersgat tekent voor de organisatie van dit sportieve evenement.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Met het stoppen van het wielercomité dreigde ook de jaarlijkse Cheltenhamrun te verdwijnen. Dat trokken een aantal mensen in het dorp zich aan, dus hebben ze besloten om er gezamenlijk de schouders onder te zetten en een nieuw loopfestijn in het leven te roepen: Stampersgat Sportief. Een sportief evenement met een gevarieerd programma waaraan iedereen mee kan doen. De onderdelen zijn vernoemd naar ondernemers die dit financieel of materieel mede hebben mogelijk gemaakt.

Jammer

Een nieuw gevormd vijf-koppig comité Team Stampersgat tekent voor de organisatie van het evenement waarvan Ivo den Ouden voorzitter is, Jeroen Heijnen secretaris, Marieke Kuijlen penningmeester en Jac van Caam en Esther van Caam lid zijn. "Vorig jaar heb ik samen met het wielercomité naast de jaarlijkse Cheltenhamrun de Opkikkerrun georganiseerd, waarbij de opbrengst voor een goed doel was," legt Ivo uit. "Ik wist dat het wielercomité zou gaan stoppen en dat er dan niks meer zou zijn. Nu heb ik zelf niet zo veel met fietsen en lopen, maar het zou toch jammer zijn."

Grootser

"Daarop heeft Ivo mij benaderd," zegt Jeroen. "Met een groepje van zeven of acht lopen wij op recreatief niveau wat wedstrijdjes mee. Ik heb eens geïnformeerd wie er interesse had en daaruit is Team Stampersgat ontstaan." De plannen waren er meteen op gericht op het grootser aan te pakken. Een wielerwedstrijd zag men niet meer zitten, maar een dag met meerdere wandel- en looponderdelen voor jong en oud kreeg de voorkeur. "Omdat het allemaal wat kort dag werd, hebben we bewust de datum verschoven van mei naar begin oktober en vanwege het feit dat het dan al eerder donker is doen we alles overdag. Sporten in deze tijd van het jaar gaat zeker wel bevallen denken wij."

Mascottes

Er staan in totaal vier onderdelen op het programma. Om half elf vertrekken de wandelaars aan de Hondentrimsalon Dolittle Wandeltocht, waarbij men kan kiezen uit 5, 10 of 15 kilometer. "De organisatie van de Stampersgatse Wandeldriedaagse helpt ons met onder meer de routes. "Om kwart voor twee is het tijd voor de Woninginrichting Leo Melsen Kidsrun over 500, 1000 of 1500 meter. "Optisport gaat hieraan een leuke bijdrage leveren. De mascottes Zed de Haai en Okke de Beer zijn er en voor alle kinderen is er naast een medaille, een zak snoep nóg een leuke verrassing. Alle deelnemertjes gaan afgeladen naar huis," beloven Ivo en Jeroen.

Laagdrempelig

Voor de volwassen lopers is er gezorgd voor laagdrempeligheid en veel keuze. Bovendien zijn er, zoals voorgaande jaren, geen aparte dames- en herenwedstrijden meer, maar is alles gemengd. Om kwart voor drie vertrekken de recreanten aan de Novy Heshof Cheltenhamrun over 2,5, 5 of 7,5 kilometer. Gevolgd door de wedstrijdlopers aan de Beerendonk Cheltenhamrun over 5 kilometer, waarvan het vertrek om 16.00 uur is. Deze laatste wedstrijd telt mee voor het West-Brabant Loop Circuit. "Voor de wedstrijdlopers zijn er geldprijzen te verdienen, waarbij diegene die het parcoursrecord verbetert nog een bonus krijgt. De recreanten krijgen bij binnenkomst een lootje en een consumptiebon. Na een hopelijk mooie en sportieve dag vindt de prijsuitreiking daarna plaats bij Unieke Werken."

Inschrijven

Voorinschrijven kan via teamstampersgat@gmail.com. Op de dag zelf kan ook bij Unieke Werken worden ingeschreven. Meer informatie over Stampersgat Sportief op facebook.com/stampersgat.sportief.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief