Jan en Sofie Nagelkerke tussen de verse broodproducten in hun vernieuwde bakkerswinkel.
Jan en Sofie Nagelkerke tussen de verse broodproducten in hun vernieuwde bakkerswinkel. Foto: Johan Wagenmakers

Bakkerij Nagelkerke heeft het winkelgedeelte deels vernieuwd

Door: Johan Wagenmakers Bedrijvig Nieuws

OUDENBOSCH - Bakkerij Nagelkerke is een familiebedrijf dat bekend staat als een goede brood- en banketbakkerij met verse, ambachtelijke producten en een goede service. Aan de kwaliteit van deze producten worden door eigenaren Jan en Sofie Nagelkerke hoge eisen gesteld en geen concessies gedaan. Onlangs heeft de winkel een opfrisbeurt gehad.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Jan (42) komt uit een bakkersfamilie en is de 3e generatie in deze branche. In 1998 is hij in de Fenkelstraat zijn eigen bakkerij begonnen, die in de loop der jaren uitgebreid is met een ijssalon (vorig jaar omgedoopt in Maddey's) en een chocoladewinkel. "Aan de voorkant zijn het drie aparte winkels, maar aan de achterkant is het wel één geheel," zegt zijn vrouw Sofie. "Ik zat hier twee jaar toen zij als stagiaire met enkele kinderen van basisschool De Klinkert langskwam. 'Wat een leuke juffrouw,' dacht ik. Ondertussen zitten onze eigen kinderen op dezelfde school," lacht Jan.

Bakoven

"Eens in de 10 jaar moet onze bakoven een grote beurt hebben. Omdat we dan noodgedwongen 2 dagen gesloten zijn, hebben we van de gelegenheid gebruik gemaakt om een en ander te restylen. Ikzelf heb de keukenvloer eruit gesloopt en daarna liepen hier wel 20 man rond om de winkelinrichting aan te passen." Naast het leggen van een nieuwe keukenvloer is de bakkerswinkel aangepakt. Zo is een nieuwe, grote koeling geplaatst, zijn de fotowanden en de belettering vervangen en zijn er betaalautomaten geplaatst.

Pick and mix

Nieuw in de bakkerij is pick and mix, waarbij de klant zelf 4 broodjes naar eigen keuze voor 1 euro uit het schap kan halen. "Deze broodjes liggen vanaf 's morgens vers in de winkel, maar komen om 11 uur nog een keer superkrakend uit de oven," zegt Jan. Voortaan is het ook mogelijk om gebruik te maken van een betaalautomaat. "Hierdoor hebben we geen contant geld meer in de winkels én het is beter voor de hygiëne," verklaart Sofie. In de verre omtrek staat Bakkerij Nagelkerke uiteraard ook bekend om zijn heerlijke worstenbrood.Vrijwel jaarlijks staat hij in de finale van 'Het Brabantse Lekkerste Worstenbroodje'. "Ooit heb ik daarbij een 2e plaats gehaald, maar onze dochter Eline wist deze wedstrijd al 2 keer te winnen. Het geheim van de smaak zit niet alleen in het beste vlees, maar ook in de gebruikte kruidenmelange."

Een Huis Vol

Sinds 'Een Huis Vol' zijn 'de Nagelkerkjes' in het gehele land bekend. "Dankzij dit tv-programma hebben we een andere kant van onszelf laten zien. Dat we naast werken ook tijd voor ons gezin hebben." Veel kijkers wilden de familie graag blijven volgen en daarom zijn Jan en Sofie en hun 8 kinderen gaan vloggen. "In 9 maanden hadden we al 13,5 miljoen weergaves van onze dagelijkse filmpjes. We hebben zelfs al een fandag gehad, waarbij we heel wat handtekeningen hebben uitgedeeld."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief