De Suikeresdoorn met zijn schitterende herfstkleur.
De Suikeresdoorn met zijn schitterende herfstkleur. Foto: Frank van Andel

Geniet in het Arboretum van de schoonheid van de herfst

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De herfstmaanden zijn ideale momenten om het Arboretum te bezoeken. De grote verscheidenheid aan vruchten en zaden die de bomen in deze tijd van het jaar laten zien, de diversiteit aan kleuren van bomen en struiken en niet te vergeten het heerlijke gevoel van struinen door het afgevallen blad. Het zijn allemaal elementen die een heerlijke wandeling door het Arboretum Oudenbosch tot fijne middag leiden.

Natuurlijk kunt u dan tevens de wandeling “Beter met Planten” al dan niet aan de hand van de brochure doen. Ook voor de kinderen is er een wandeling en/of speurtocht naar de zeventien kabouters of de zoektocht naar je eigen boom uit de Keltische Bomen Horoscoop. Aan de balie treft u de brochures.

Thema “Beter met Planten”.

In het arboretum is de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Iedere rondleider heeft een keuze gemaakt om één of meerdere bomen, struiken of vaste planten in de tuin aanwezig te onderzoeken in de literatuur over het gebruik als geneesplant. Het thema is dit jaar in de rondleidingen het hoofdthema evenals in alle andere activiteiten en in het wandelboekje, dat voor € 1,00 te verkrijgen is aan de balie. In de tuin wordt dit thema en de rondleidingen ondersteunt door injectiespuiten op de naambordjes van de in het wandelboekje voorkomende bomen en planten.

Exposities

Toos van de Weijgaert is zondag 29 september te gast in de theekoepel met haar oeuvre draagbare creaties en wandobjecten van vilt. Toos vindt het heerlijk om dit ambachtelijk en kunstzinnige werk te doen, zoals het schilderen met merinowol, de kleuren en het materiaal. Al werkende weg ontstaan de objecten. Toos is dus heel dankbaar voor de schapen die jaarlijkse hun prachtige vacht schenken.

Mieke Aarsen exposeert in september haar oeuvre Natuur. Na een lange zoektocht van uitproberen, heeft ze voor acryl gekozen vanwege de vele mogelijkheden. Zij maakt gebruik van allerlei manieren om structuur te creëren. Haar interessegebied is breed, waardoor haar onderwerpen divers zijn. Juist die afwisseling draagt bij aan haar creatieve ontwikkeling. Haar stijl omschrijft ze als figuratief, impressionistisch, hierbij gebruikmakend van verschillende technieken. Zij heeft al vele malen haar werk mogen laten zien. Mieke is elke zondag aanwezig.

Expositie van het oeuvre van Joop van Rijsbergen, Beeldend kunstenaar. De in 2005 overleden beeldend kunstenaar, Joop van Rijsbergen, was van 1987 tot 2005 vrijwilliger van de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch. In de dichtbij het arboretum liggende Kunsthal is tijdens de Cultuurmaand Halderberge, die wordt afgesloten op zaterdag 5 oktober een expositie van het oeuvre van deze kunstenaar te zien. De expositie is in die periode open elke zondag van 14.00-17.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief