Optreden West Brabants Gemengd Koor in Klundert tijdens Korendag op 14 september 2019 .
Optreden West Brabants Gemengd Koor in Klundert tijdens Korendag op 14 september 2019 . Foto: h.coolen

Amnesty benefietconcert met als thema Vrijheid

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Het West Brabants Gemengd Koor zet zich al dertig jaar in om de lokale Amnesty werkgroep financieel te ondersteunen. Op zondag 6 oktober wordt daarom opnieuw een benefietconcert ten behoeve van Amnesty International Halderberge gegeven in de Protestantse Kerk, Fenkelstraat 24 te Oudenbosch. Aanvang 14.30 uur en de toegang is gratis!

De Amnesty werkgroep Halderberge heeft dit jaar voor het thema VRIJHEID gekozen. In de maand oktober staat de bevrijding van Zuid-Nederland volop in de belangstelling. Het thema sluit prima aan bij de doelstelling en werkzaamheden van Amnesty. Wij kunnen gelukkig zeggen dat we in vrijheid leven. In andere delen van de wereld hebben mensen deze ervaring lang niet altijd.

Programma

De opening wordt verricht door de voorzitters van Amnesty Halderberge en het WBGK. Daarna zingt het 4-stemmig WBGK een aantal liederen en wordt daarbij begeleid door pianiste Hetty Sponselee. De algehele leiding is in handen van dirigent Christ Vergouwen. De teksten gaan over hoop op en vertrouwen in een vrije en vreedzame wereld die mensen inspireert.

Het koor zingt achtereenvolgens: An Irish Blessing, Irish Folksong, Cantique de Jean Racine, G. Fauré, You Never walk alone, R. Rodgers en O. Hammerstein II, You raise me up, tekst B. Graham en muziek R. Lovland, (Somewhere) Over the rainbow, muziek H. Arlen, tekst Y. Harburg , What a wonderful World, R. Thiele en G. Davis Weiss , Siyahamba, Zuid-Afrika, Zulu volkslied, arr. C. Vergouwen, tekst A. van Tonder, Hallelujah, tekst en muziek L. Cohen.

Tijdens het concert zijn er enkele intermezzo’s. Zo zal de Burgemeester van Halderberge, Mevrouw J. Vonk - Vedder, ingaan op het thema vrijheid. De heer Leo Coret zal het werk van Amnesty toelichten. Tijdens solospel op het orgel door Ger Blok zal een collecte worden gehouden ten behoeve van Amnesty International Halderberge. En Hetty Sponselee zal ons verrassen met een pianosolo.

In de ‘Pastorije’, gelegen naast de kerk, is na afloop van het concert gelegenheid om koffie of thee te drinken.

Parkeren

Parkeren in het centrum van Oudenbosch kan op diverse parkeerplaatsen in de omgeving van de kerk, voor en naast de Basiliek, bij de supermarkten Coöp en Albert Heijn.

Lid worden van het WBGK? Voor iedereen die het leuk vindt om betekenisvol te zingen is er volop plaats bij het WBGK. Voor informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van het koor: tel 0165-318841, www.wbgk.nl of via e-mail info@wbgk.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief