De Beuk C Jeugd voorbereiding vlaggen dragen bij Oranje dames.
De Beuk C Jeugd voorbereiding vlaggen dragen bij Oranje dames. Foto: Daniel Koevoets

HV de Beuk C jeugd bij de oranje handbal dames

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Begin september werden er door de oranje handbal dames kinderen gevraagd om mee te helpen bij de komende kwalificatie wedstrijd tegen Oostenrijk. Hiervoor moest een filmpje gemaakt en ingestuurd worden op Facebook om kans te maken.

Vol enthousiasme werd er op de training een filmpje gemaakt, alle kids probeerde Angela Malestein na te doen met haar mooie penalty. Filmpje werd op Facebook geplaatst en het wachten begon. Half september was de uitslag bekend en de C jeugd had gewonnen! Zij waren uitgekozen om de vlaggen te dragen en te dweilen tijdens de wedstrijd. Donderdag 26 september was het zover, de wedstrijd Nederland-Oostenrijk. Om 16.15 vertrokken we richting Eindhoven zodat we zeker niet te laat zouden zijn. Iedereen had er zin in maar er waren ook wat zenuwen aanwezig. Aangekomen in de sporthal kregen we uitleg over wat we precies moesten doen. Iedereen kreeg een taak aangewezen. Een vlag van EHF en de 2 landsvlaggen mochten door de kinderen voor de dames uit worden gedragen. 4500 supporters op de tribune met een geweldige sfeer. Iedereen was er klaar voor de wedstrijd kon beginnen. 4 kinderen mochten tijdens de wedstrijd dweilen, goed opletten dus of de scheidsrechter aangeeft dat je het veld op moest komen. En daar ga je dan tussen de oranje dames om de zweet plekken weg te poetsen.

In de rust werden er nog foto’s gemaakt met Yvette Broch en Estavana Polman, die alle tijd hadden doordat ze niet meespeelde. Na de wedstrijd ging onze c jeugd samen met alle andere aanwezige kinderen op jacht naar een handtekening van andere spelers. Het was top om dit te mogen doen!

Meer informatie over onze vereniging kunt u vinden op www.hvdebeuk.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief