Myrthe en Anne zijn heel blij met de eerste prijs.
Myrthe en Anne zijn heel blij met de eerste prijs. Foto: Gonda Roks

Anne en Myrthe winnen Halderbergs Talent

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Afgelopen zaterdag zijn Anne van der Heijden en Myrthe Baremans met de hoofdprijs van Halderbergs Talent aan de haal gegaan. Beiden zijn leerlingen van groep 7 van OBS De Linde uit Oud Gastel. Na een lange avond waar bij veertien optredens maar liefst vijfenveertig kinderen optraden, werd hun dansact door de jury als beste bevonden.

Door deze winst, mogen ze deze week nog twee maal extra optreden. Eerst bij de opening van de Kinderboekenweek van De Linde. Zaterdagavond ook nog eens in cultureel centrum Fideï et Arti in Oudenbosch in het voorprogramma van de uitreiking van de Halderbergse Cultuurprijs. Vorig jaar werd de school ook al derde.

De juffen en meneren van hun school zijn heel trots op Anne en Myrthe. De school zorgde overigens voor maar liefst vijf van de veertien optredens. Juffrouw Nanny was bij deze avond en zag het allemaal gebeuren. De volle zaal van ouders, grootouders en verdere supporters, applaudiseerde voor elke act. De optredens waren heel gevarieerd. Klassieke en moderne muziek. Dans, ballet. Ja zelfs een groep free-runners van de Cobra groep uit Oudenbosch kwamen op het toneel. De jury met voorzitter Marjon Honkoop gaf lovende commentaren. Iedereen stond versteld van de grote hoeveelheid jeugdig talent in Halderberge. Charlotte Maas en Lieselot van Aken zorgden voor een goede presentatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief