Teams Les Fleurs Stampersgat.
Teams Les Fleurs Stampersgat. Foto: Lesley Akkermans

Geslaagde wedstrijd voor Les Fleurs

Sport en vereniging

STAMPERSGAT - Zondag 29 september heft Les Fleurs uit Stampersgat deel genomen aan de majorette- en twirlwedstrijd in Waalwijk.

Madelon mocht namens Les Fleurs de spits afbijten op maar liefst 3 onderdelen. Voor haar 1 baton en artistic twirl behaalde ze een 1e prijs en een NK ticket. Met haar onderdeel dance behaalde ze een 1e prijs en promotie naar de senior top.

Het A team van Les Fleurs hadden al eerder hun plaatsingspunten voor het Brabantse kampioenschap behaald en wisten nu weer een goede show weg te zetten. Helaas te veel drops waardoor de promotie aan hun neus voorbij ging. Wel staan de 7 meiden in de ranking voor het Brabants Kampioenschap momenteel 1e van Brabant in hun categorie.

Vervolgens mochten de jongste leden van Les Fleurs voor de allereerste keer de vloer op. Sofie, Romy, Nowi, Jolien, Pam, Esmee, Isa en Zaira hadden heel wat supporters meegenomen voor dit debuut. Ze hadden zelfs de hele middag fotografe Moniek van Gils mee, die dit speciale moment gefotografeerd heeft.

Alle zenuwen werden in het zenuwtasje gedaan en het optreden was een succes. Met 73 punten wisten de dames zich te plaatsen voor het Brabants Kampioenschap.

Als laatste van de middag was de B groep van Les Fleurs aan de beurt. Wat kleine schoonheidsfoutjes tijdens de show, maar verder weer een heel mooi optreden. Dit werd door de jury niet alleen beloond met een 1e prijs, maar ook werden ze star of the day.

Tijdens het Brabantse Kampioenschap beslist de jury uit alle star of the day winnaars van het hele seizoen welke solist, team of groep star of the year gaat worden.

Vanaf nu wordt het nog een aantal weken hard trainen en dan mogen alle meiden van Les Fleurs in het weekend van 9 en 10 november naar de Brabantse Kampioenschappen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief