Caviazusjes Pip en Belle zijn net 1 jaar geworden.
Caviazusjes Pip en Belle zijn net 1 jaar geworden.

Dierendag: 10 x de liefste huisdieren van Halderberge

  algemeen

HALDERBERGE - Met dierendag in het vooruitzicht konden wij het natuurlijk niet laten om een selectie te maken van de grappigste/liefste/schattigste en mooiste huisdieren van Halderberge. Halderbergenaren stuurden massaal foto's in van hun pluizige vriendjes. Aan ons de moeilijke taak om daar 10 bijzondere exemplaren uit te pikken. Check hieronder of jouw beestje er tussen staat. 


Lekker rennen met de hond, spelen met de kat, knuffelen met het konijn of praten tegen de parkiet. Dat zal veel Halderbergenaren bekend voorkomen. Bijna vier miljoen huishoudens in Nederland hebben één of meer huisdieren. Veel van die huishoudens zetten vrijdag hun favoriete dier in het zonnetje tijdens dierendag. En voor die gelegenheid wil de Halderbergse Bode al die lieve dieren graag eens zien! 

Waar komt dierendag vandaan?

Dierendag is niet meer uit Nederland weg te denken, want we grijpen de kans maar graag aan om ons dier in de watten te leggen. De feestdag werd voor het eerst gevierd in 1930. De Tsjechische Ilse Winter kwam met het idee, waarna zij met de voorzitter van de Internationale Dierenbeschermingsvereniging 4 oktober uitriep tot dierendag. Dit is de sterfdag van Fransiscus van Assisi, een religieuze man die veel gaf om de natuur en het lot van zwervers, zieken en dieren.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief