De kantine is dé kracht van de vereniging vinden Jolanda Schoonen (links) en Adriënne Geldtmeijer.     Foto: Johan Wagenmakers
De kantine is dé kracht van de vereniging vinden Jolanda Schoonen (links) en Adriënne Geldtmeijer. Foto: Johan Wagenmakers (Foto: Johan Wagenmakers)

Bij Tennisclub Bosschenhoofd staat de kantine centraal

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - De kantine is het bindmiddel van elke vereniging. In deze serie besteden we aandacht aan de mensen achter de bar van diverse (sport)verenigingen in Halderberge. Wie zijn zij en wat drijft hen? In de vijfde aflevering Tennisclub Bosschenhoofd (TCB).


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Onlangs heeft TCB zijn 40-jarig bestaan gevierd. De vereniging is in 1979 opgericht door een groepje tennissers die een binnenbaan huurde bij de tennisaccommodatie achter het toenmalige Sporthotel Bosschenhoofd. Er werden acht gravelbanen aangelegd en omdat de afstand tussen de bar en de banen nogal ver uit elkaar lag, werd in een magazijntje bij een van de banen een gat in de achterwand gemaakt, wat met een luik kon worden afgesloten. Daarvoor werd een terrasje aangelegd. Het eerste clubhuisje van TCB was een feit!

Noodunits

Negen jaar geleden volgde dan de verhuizing naar de huidige locatie, op een voormalig voetbalveld van DEVO. "Vanwege een nieuwbouwwijk moest onze accommodatie achter het hotel weg en zijn we hier beland," vertelt secretaris Adriënne Geldtmeijer. "Ons clubhuis staat wel op instorten. Destijds zijn er noodunits weggezet voor maximaal vier jaar. Pas onlangs is de kogel wat betreft nieuwbouw door de kerk en hopen we in april te starten." Naast een nieuwe accommodatie komt er tevens nieuwe led-verlichting rondom de banen. "Het terras wat we tegen de units hebben aangelegd gaat gewoon mee."

Bardiensten

De hoogtijdagen qua ledenaantal zijn met de huidige 160 leden wel achter de rug. "Op zijn top kende de club op de kop af 911 leden en waren we wijd en zijd bekend. Nu zijn we een vrij 'oude' maar hechte vereniging," zegt Jolanda Schoonen. Samen met Gérard van der Linden en Conny Stevens vormt zij de barcommissie, waarbij Jolanda de inkoop verricht. "Dé kracht van onze vereniging is de kantine, dáár draait de vereniging op. Alle leden draaien per jaar twee bardiensten, die zij zelf in mogen vullen. Dit kan binnenkort zelfs via onze site. Op deze manier draait iedereen zijn dienst wel." De kantine is geopend op de wekelijkse clubavond op woensdag, dinsdag overdag, vrijdagmiddag bij de 50+ competitie en vrijdagavond bij de mix-dubbels. "Op zondag wanneer de jeugd en de jongere volwassenen spelen uiteraard ook."

Lekkernijen

Naast koffie, thee en fris is er een groot assortiment bier te verkrijgen. "Gewoon uit de fles. Er is wel een echte tap, maar deze wordt weinig meer gebruikt. Het eten staat op een laag pitje, daar is weinig vraag naar. Bij grotere activiteiten zoals clubkampioenschappen hebben we wel frites met bittergarnituur en broodjes hoor. Bovendien is het in de tenniswereld gebruikelijk dat tijdens competitiewedstrijden in het voor- en najaar de leden zelf hapjes en lekkernijen voor de tegenstander maken. Dan komt er van alles hier uit de keuken," gaat Jolanda verder. Verdere activiteiten die de club kent zijn een kerstballentoernooi, nieuwjaarsreceptie en een snertwandeling met vertrek en aankomst bij het clubhuis.

Kracht

Hoewel de tennisclub in Bosschenhoofd is gevestigd komen veel leden van buiten het dorp en zelfs van buiten de gemeente. "Dat heeft nog te maken met het verleden en de grote accommodatie die we toen hadden. Bij de verhuizing zijn we teruggegaan van acht gravelbanen naar vier probounce-banen. Dat is nu ruim voldoende. We kennen niet zo'n hoge contributie en als men wil tennissen is er altijd plek. Op het einde van de maand zorgt Gérard als voorzitter van onze barcommissie voor het financiële plaatje en gaat daarmee naar de penningmeester, zodat ik mijn boodschappen weer kan doen," lacht Jolanda tot slot.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief