Suiker Unie wint FNLI-award 2019

OUD GASTEL - Suiker Unie heeft donderdag de FNLI-award 2019 gewonnen.


De Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie heeft deze prijs voor het eerst uitgereikt aan personen of teams die zich op bewonderenswaardige wijze inzetten om vernieuwende initiatieven of projecten naar een hoger niveau te brengen. Met de prijs is Suiker Unie 'Frontrunner van de levensmiddelenindustrie'.

Suiker Unie heeft gewonnen met het project 'Onderweg op eigen groen gas'. Hierin is gestart met bulkwagens met gasmotor in plaats van een dieselmotor. Deze gasmotoren zijn sinds kort technisch in staat om zware vrachtwagens te trekken. Suiker Unie, met een productie van 25 miljoen m3 per jaar de grootste groen-gasproducent van Nederland, heeft inmiddels vijf bulkwagens die 100 procent op eigen biogas rijden. De CO2-uitstoot van deze bulkvrachtwagen is 90 procent lager. Dit komt neer op 160 ton CO2 per vrachtwagen per jaar. Daarnaast wordt, in vergelijking met een Euro 6 dieselmotor, 75 tot 90 procent minder aan fijnstof en stikstofoxiden uitgestoten.

Ad Jansen, stafmedewerker logistiek, is de motor achter 'Onderweg op eigen groen gas'. Daarin is hij voortdurend op zoek naar verbeterpunten om het transport van suiker zo veilig en duurzaam mogelijk te laten verlopen. Suiker Unie was samen met Euroma en Lipton (Unilever) genomineerd voor de FNLI-award.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>