Fragment wedstrijd SC Gastel-Schijf. FOTO BEL FOTOSERVICE BENNO ELSENAAR
Fragment wedstrijd SC Gastel-Schijf. FOTO BEL FOTOSERVICE BENNO ELSENAAR Foto: BEL fotoservice Benno Elsenaar

SC Gastel zet goede reeks voort

OUD GASTEL - SC Gastel wist vorig jaar maar 1 punt te bemachtigen van het stugge VV Schijf. De thuisploeg was dus gewaarschuwd.

Het begon daarom ook voorzichtig aan de wedstrijd. Schijf zag het aan maar was zelf ook niet in staat om het initiatief naar zich toe te trekken. Zo kon het gebeuren dat het eerste deel van de wedstrijd zich in een gezapig tempo voltrok. SC Gastel zocht naar de gaten in de Schijfse verdediging maar slaagde daar slechts sporadisch in. Als de thuisploeg dan voor de goal kwam, faalde het in de afronding. Zo bleef Schijf overeind en werd SC Gastel wat onrustig. Uiteindelijk was daar dan toch de verlossende doorbraak in de defensie van de bezoekers. Jurgen Buuron zag zich vrij komen op de rechterkant van het veld en hij gaf de bal op het juiste moment voor op de rand van het zestienmetergebied. Sjoerd van den Eijnden maakte bijna een kopie van een van zijn goals van vorige week en schoot de bal met een halve draai mooi geplaatst in de hoek van het Schijfse doel: 1-0. Een welkome opsteker voor SC Gastel zo kort voor rust.

Na rust was het direct weer raak voor de thuisploeg. In de 50e minuut speelde Robin Dieriks zich vrij en bracht de bal laag voor, het strafschopgebied in. Daar kwam Bart Aarssen inlopen en zag dat hij niet helemaal goed uitkwam met zijn passen om met zijn favoriete rechter in te tikken. Maar dat was geen probleem voor Bart want ook de linker stond op scherp en zorgde hiermee voor een comfortabele voorsprong van 2-0. SC Gastel had vanaf nu de wedstrijd onder controle. Het speelde sterk aan de bal en wist telkens weer de combinatie te vinden. Schijf kon niet anders dan gegroepeerd blijven verdedigen. De bezoekers kwamen er een paar keer venijnig uit maar dan was de defensie van de Gastelse ploeg en doelman Coert een sta in de weg. Een kwartier voor tijd was het: " Richard op avontuur" Richard onderschepte zelf de bal op links en dribbelde de helft van Schijf op. Na een dubbele combinatie trok Richard helemaal rechts het strafschopgebied in. Sjoerd hield overzicht en legde de bal op het juiste moment weer terug in de voeten van Richard: 3-0. Een prachtig lopende aanval van SC Gastel.

Pupil van de week was Santi Moerings van J010-1.