Deze bevrijders kunt u aanschouwen tijdens de tentoonstelling op 26 en 27 oktober 2019.
Deze bevrijders kunt u aanschouwen tijdens de tentoonstelling op 26 en 27 oktober 2019. (Fotocollectie Menno Vergouwen)

Tentoonstelling Hoeven 75 jaar bevrijd

HOEVEN - Heemkundekring De Honderd Hoeven herdenkt 75 jaar vrijheid met een uitgebreide tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Hoeven.


In het privémuseum van Menno Vergouwen aan de Heul 27 in Hoeven bent u welkom op zaterdag 26 en zondag 27 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Naast de privéverzameling van Menno Vergouwen ziet u daar wat er zich zoal tijdens de oorlog en de bevrijding in Hoeven afspeelde. Middels foto’s, krantenartikelen en interviews word er aandacht besteed aan de tragische momenten in Hoeven tijdens de oorlog en de euforische momenten na de bevrijding.

Aandacht is er vooral voor de 43 gesneuvelde Hoevenaren en de omstandigheden waaronder zij het leven lieten. Ook de oorlog in de lucht boven Hoeven komt uitgebreid aan bod, met een luchtgevecht tussen een Franse en twee Duitse toestellen op 13 mei 1940 en de twee in Hoeven neergestorte toestellen tijdens de operatie Market Garden op 17 en 18 september 1944.

In het museum van Menno Vergouwen ziet u vooral allerlei uniformen van zowel de bezetter als de bevrijders in vol ornaat. Pronkstukken zijn een Amerikaanse jeep uit 1943 en een Duitse VW Kübelwagen uit 1942. Ook enkele restanten van de Duitse Messerschmitt die in 1992 aan de Oude Dijk in Hoeven werden opgegraven zijn te zien.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

receptie medewerker

Hilvarenbeek / Tilburg

Caravan monteur

Rucphen

Commercieel ordermanager

Baarle-Nassau

Operator (M/V)

Budel-Dorplein

Meerdere vacatures

Brabant en Zeeland

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief