Werkzaamheden rondom spoorwegovergang Bosschendijk

OUDENBOSCH - Van maandag 21 oktober tot en met zondag 8 december wordt er zowel door ProRail als door de gemeente Halderberge gewerkt aan en rondom de spoorwegovergang aan de Bosschendijk. Deze werkzaamheden vormen de laatste fase van de nieuwe inrichting van de doorgaande route en zijn bedoeld om de veiligheid voor de weggebruiker te vergroten.


De spoorwegovergang Bosschendijk is opgenomen in het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen. ProRail past samen met de gemeente Halderberge de overweg Bosschendijk aan zodat de overweg in de nieuwe situatie veiliger wordt en beter aansluit aan de vernieuwde Bosschendijk. Om de weg goed aan te laten sluiten, verplaatst ProRail de slagbomen en past zij het hekwerk aan.

Vanaf 21 oktober herstelt de aannemer van de gemeente de laatste stukjes weg die aansluiten aan de spoorwegovergang aan de Bosschendijk en de Ste. Bernaertsstraat. Het fietspad wordt aangepast en er komt een (fiets)oversteek aan de Ste. Bernaertsstraat.

Het hekwerk zorgt er voor dat het niet meer mogelijk is om vanuit de Baarlebossche linksaf richting de Bosschendijk te gaan. Dit betekent ook er vanaf de Bosschendijk niet meer de Baarlebossche ingereden kan worden, maar alleen vanaf de Ste. Bernaertsstraat. De gemeente adviseert om zoveel mogelijk gebruik te maken van de Oudenbossche Koepelbaan (rondweg), Vaartweg en Parklaan. Het is ook mogelijk om vanaf de Bosschendijk de Stationsstraat in te rijden en voor het station om te keren.
Het is de bedoeling om in de toekomst een verbinding te maken tussen de Franciscuslaan en de Baarlebossche.

De spoorwegovergang is van 21 oktober tot en met 9 december 5.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers kunnen gebruik maken van de voetgangersoversteek bij het station. Automobilisten en fietsers worden omgeleid. De werkzaamheden van ProRail aan het spoor vinden plaats in het weekend van zaterdag 7 december 1.00 uur tot maandag 9 december 5.00 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>