Erik en Anja Bakker willen eenzame mensen op eerste kerstdag graag verwennen.         Foto: Johan Wagenmakers
Erik en Anja Bakker willen eenzame mensen op eerste kerstdag graag verwennen. Foto: Johan Wagenmakers (Foto: Johan Wagenmakers)

Anja en Erik nodigen eenzame mensen uit met kerst

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Het echtpaar Anja en Erik Bakker is sinds vijf jaar de eigenaar van Instituut Bakker. Hun praktijk is te vinden in een eigengebouwde ruimte, in een bosrijke omgeving aan de Zandstraat. In een huiselijke sfeer staat de innerlijke en uiterlijke verzorging centraal. Omdat het verwennen en verzorgen in hun bloed zit organiseren zij op eerste kerstdag kosteloos een feestelijke diner voor eenzame mensen.


Erik (55) is geboren en getogen in Groningen en heeft een technische achtergrond. Hij heeft vijfentwintig jaar een eigen aannemersbedrijf gehad, wat hem ook naar Brabant gebracht heeft. Daar leerde hij Anja (52) kennen, die oorspronkelijk uit Zegge komt. In 1999 zijn zij getrouwd.

Energie

"Na twaalf jaar gewerkt te hebben in een schoonheidssalon ben ik voor mezelf begonnen," vertelt ze. "Eerst in ons verbouwde huis hier aan de Zandstraat en nu alweer vijf jaar in onze gezamenlijke praktijk Instituut Bakker." Anja doet daarbij de uiterlijke verzorging en Erik - die de aannemerij vaarwel zei - de innerlijke ontspanning zoals yoga, meditatie, persoonlijke coaching en ademhalingstechnieken. "Dat heb ik altijd in me gehad," zegt Erik. "Als ik bij mensen kwam voelde ik heel sterk de energie. Daar wilde ik meer van weten, wat dieper in de mens gaan, spirituele verdieping zoeken en op deze wijze ook aan jezelf werken. In mijn vrije tijd ben ik daartoe een opleiding tot spiritueel werker en later yogadocent gaan volgen."

Verwennen

"We vroegen ons af hoe we deze meerdere dingen bij elkaar konden pakken om zo met zijn tweeën iets weg te zetten. De innerlijke en uiterlijke verzorging hebben eigenlijk hetzelfde doel en vullen elkaar goed aan." Het verwennen en verzorgen zit het echtpaar in het bloed, want al snel werd het instituut uitgebreid met een B&B, waarbij de tweede kamer momenteel gecreëerd wordt. In de zomer bij goed weer kunnen mensen ook gebruik maken van een theetuin. "Wij bieden meer dan een nachtje slapen. Bij ons kunnen mensen een weekend relaxen en ontspannen, gebruik maken van een of meerdere van onze diensten én gebruik maken van de sauna."

Gezelligheid

Met de zorg en aandacht voor mensen in het achterhoofd heeft het echtpaar het initiatief genomen om op eerste kerstdag aan een grote, lange tafel in de praktijk écht eenzame mensen zonder familie en vrienden een feestmaal op te dienen. "Het idee om oog te hebben voor eenzame mensen met kerst heeft altijd al zitten broeien," leggen ze uit. "We hebben beiden veel eenzaamheid gezien en mensen geïsoleerd zien raken. We gaan op voor de gezelligheid en proberen mensen ook daadwerkelijk met elkaar in contact te brengen. We gaan daarbij voor mensen die volledig op zichzelf zijn aangewezen en niemand hebben om de kerstdagen mee door te brengen. We willen ze lekker in de watten leggen, een steuntje in de rug geven en naar elkaar toe brengen. Het is wat ons betreft tevens een aanzet tot het organiseren van meerdere activiteiten voor deze doelgroep."

Aanmelden

Wilt u een eenzaam iemand in de gemeente Halderberge een gezellige kerst bezorgen? Geeft u deze dan op voor 15 november via mail@instituutbakker.nl Alle leeftijden zijn welkom, alleen mensen met een hulpvraag is om praktische redenen helaas niet haalbaar. Graag in de aanmelding vermelden waarom u vindt dat deze persoon een plekje verdiend aan de kerstdis. Anja en Erik nemen daarna zo snel mogelijk contact met u op. Eventueel vervoer op deze dag van en naar Instituut Bakker wordt geregeld.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief