Tom Franken en Johan Mol zijn verantwoordelijk voor het bargedeelte van Tennisvereniging Stampersgat.      Foto: Johan Wagenmakers
Tom Franken en Johan Mol zijn verantwoordelijk voor het bargedeelte van Tennisvereniging Stampersgat. Foto: Johan Wagenmakers (Foto: Johan Wagenmakers)

Tennisvereniging Stampersgat kent een druk en gezellig jaar

  algemeen

STAMPERSGAT - De kantine is het bindmiddel van elke vereniging. In deze serie besteden we aandacht aan de mensen achter de bar van diverse (sport)verenigingen in Halderberge. Wie zijn zij en wat drijft hen? In de zevende aflevering zetten we Tennisvereniging Stampersgat (TVS) in het zonnetje.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

TCS is opgericht in 1969 en heeft met de viering van het vijftig-jarig bestaan een druk en vooral gezellig jaar achter de rug. Het clubhuis en drie gravelbanen zijn te vinden op het Andriesportpark, naast goede buur voetbalvereniging de Schutters. Het paviljoen met bar, keuken, toiletten, doucheruimte en een ruim opgezet terras is door de leden zelf gebouwd. De kantine heeft een moderne uitstraling waarbij het gebruikte steigerhout direct opvalt en een warme sfeer geeft.

Complementair

Aangeschoven namens de barcommissie zijn Tom Franken, tevens secretaris van de vereniging en zijn 'assistent' Johan Mol. "Sinds begin dit jaar zijn wij in functie nadat Marcel Hulswit ruim vijftien jaar zo'n beetje in zijn eentje de bar draaiende heeft gehouden," vertellen ze. "Wij verzorgen de inkoop, doen de barindeling en zorgen dat alles tijdens wedstrijden en toernooien geregeld is, waarbij mijn vrouw zeker ook meehelpt met de hapjes en met het opruimen," zegt Tom. "We werken samen met de Schutters, kopen veel samen in en helpen elkaar met flesjes of kratjes als we die tekort hebben. We zijn wat dat betreft complementair aan elkaar, omdat wij meer in de zomermaanden sporten en bij hun de nadruk op de andere jaargetijden ligt."

Leeuwen

De kantine is geopend op wedstrijddagen, tijdens toernooien, op woensdagavond bij het damestennis en op donderdagavond als de heren een balletje slaan. "We zijn dit jaar direct voor de leeuwen geworpen," vertellen ze verder, "omdat we best wel veel toernooien en activiteiten gehad hebben zoals het voor-en najaarstoernooi, veteranendag, een open en een echtparen-toernooi én natuurlijk ons jubileum. We draaien wel op een team van 10 tot 12 vrijwilligers en als de nood aan de man is komen ze allemaal wel helpen hoor." Buiten het tennis om organiseert VCS geen extra activiteiten of feestavonden. "Na sommige wedstrijden wil het wel eens ontsporen qua feesten, dan heeft soms niemand zin om naar huis te gaan," lachen ze.

Appeltaartapp

Aan het begin van het seizoen worden alle senioren leden van VCS door Tom ingedeeld om bardienst te draaien. "Wie niet kan dient daarbij zelf voor vervanging te zorgen en dat werkt goed." Er zijn, naast bier van de tap, vele soorten speciaalbieren, frisdranken en witte, rode en rosé wijn verkrijgbaar. "We zouden geen sportvereniging zijn als veel van deze dranken ook niet in 0,0 % te verkrijgen was." Als hapjes kan er frites, snacks en tosti's besteld worden. "Tijdens wedstrijden en toernooien lopen we rond met schalen met speciale hapjes. Daarvoor hebben we een zogenaamde 'appeltaartapp' waarbij de leden onderling communiceren wat ze gaan maken." Alle baropbrengsten zijn voor de club. "Dat gaat allemaal heel goed. Zo zijn we aan het sparen voor nieuwe banen en hebben we ons jubileum met 'tent en band' en wat extra gratis consumpties uitgebreid kunnen vieren."

Goed jaar

"Ondanks de neerwaartse spiraal qua ledenaantal, we zijn op een paar jaar tijd terug gegaan van 150 naar ruim 80 leden, hebben we een goed jaar achter de rug." Een verklaring voor de terugloop is volgens Tom en Johan gemakkelijk te geven: "Destijds was er een grote opkomst doordat veel oud-voetballers en oud-volleyballers zijn gaan tennissen, maar de jeugd geeft nu niet zo veel meer om tennis, werkt of studeert op kamers."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief