Groepsfoto scouting Hoeven.
Groepsfoto scouting Hoeven. Foto: Patricia van der Sloot - van Kuijk

Tof groepsweekend bij Scouting Hoeven

Sport en vereniging

HOEVEN - In het weekend van 4-6 oktober, was er weer een toffe activiteit bij Scouting Hoeven. Er was een weekend met de hele groep. Dit was vanwege het jaarlijkse 'overvliegen'. Bij de scouting betekent overvliegen dat de kinderen die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, naar de volgende leeftijdsgroep gaan. Dit gebeurt bij scouting Hoeven altijd met een feestje.

Op vrijdagavond verzamelden de Welpen (jongen en meiden in de leeftijd van 7-11 jaar), de Scouts (jongens en meiden in de leeftijd van 11-15 jaar), de Explorers (jongens en meiden van 15-18), de Pivo’s (18-21 jaar), de Stam (21+) en alle leiding van Scouting Maria Goretti Hoeven zich op het honk van de vereniging om het weekend te starten. Het weekend had dit jaar het thema 'opsporing verzocht'. Alle activiteiten stonden dan ook in het teken van dit thema.

Nadat de tenten opgezet waren, kon het programma van start gaan. De Welpen startten met het spel jachtseizoen door Hoeven, waarbij ze andere groepjes via een mobiele app op moesten sporen. De Scouts startten met een heuse barrière tocht, dit is een dropping met levens. Zodra ze opgespoord waren door de leiding moesten ze een leven inleveren. Eenmaal terug op het honk was er nog een kampvuur en toen was het alweer tijd om lekker te gaan slapen.

Op zaterdag ging iedereen met een fietstocht op pad naar de Rucphense Heide. Daar aangekomen werd er een groepsruil- en handelsspel gespeeld met iedereen. Ook de jongste groep van onze vereniging, de Bevers (jongens en meiden in de leeftijd van 4,5-7 jaar) waren hierbij aangesloten. Na een groepsfoto was het weer tijd om terug te gaan naar het honk. Op het honk hadden we een vreetfestijn, frietjes uitgestald op de tafels en dan lekker zonder bestek of borden smikkelen. De kinderen vonden het geweldig. ’s Avonds werd er een cluedo spel gespeeld. De Bevers deden dit aan de hand van plaatjes in de Vlindervallei en de andere groepen deden een cluedo vossenjacht in het dorp. Daarna weer lekker een kampvuurtje en naar bed.

Op zondag was het dan tijd voor het overvliegen. Nadat alles weer opgeruimd was, sloten de ouders aan voor dit festijn. Met een 'politiekar' en een parcours werden alle overvliegers door de leden van hun eigen groep naar de helft van het parcours gebracht en werden hier vervolgens opgehaald door de leden van de groep waar ze naar toe gingen. Zo werden ze welkom geheten in hun nieuwe groep.

Plaats voor nieuwe kinderen

Doordat er weer kinderen overgevlogen zijn naar een nieuwe groep is er weer plaats voor nieuwe kinderen. Kijk op de website www.scoutinghoeven.nl voor meer info. Het was een zeer geslaagd groepsweekend en Scouting Hoeven wenst alle overvliegers veel plezier toe in de nieuwe speltak!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief