Afbeelding

Samen Duurzaam 29 oktober in Bovendonk Hoeven

Door: Janny Mathijssen algemeen

HOEVEN - Het gezamenlijke initiatief van Industriële Kring Etten Leur en de Ondernemingskring Halderberge heeft zich ontwikkeld tot een unieke samenwerking met als eind resultaat een groots opgezette informatieve bijeenkomst voor ondernemers over de meest belangrijke aspecten op diverse deelgebieden van duurzaamheid. Inmiddels zijn de Industriële Kring Rucphen, de Rabobank en de gemeenten van genoemde ondernemersverenigingen bij de initiatiefnemers aangesloten.

Op 29 oktober zal de uithof Bovendonk in Hoeven geheel gewijd zijn aan het thema DUURZAAMHEID. Tijdens een inspirerende avond zullen de ondernemers worden geïnformeerd via een viertal workshops op de deelthema's:

1. Transport en logistiek: Eindelijk duidelijkheid of je wel of niet vol in moet zetten op elektrisch rijden? Moeite met het stimuleren van fietsen? Concreet aan de slag met groener, schoner en slimmer rijden?

2. Duurzaamheid gebouwen: Hoe gebouwen en woningen zodanig te verduurzamen dat deze zelfvoorzienend worden qua energie. Gebouwen waar je energie van krijgt. Hierbij staan gebruikerswensen, lagere kosten voor energie en onderhoud, lagere CO2-uitstoot, betere marktwaarde en ontzorging centraal;

3. Kansen van een circulair verdienmodel: Informatie over de trends en actuele ontwikkelingen in de circulaire economie. De Nederlands overheid heeft de ambitie gesteld om in 2050 volledig circulair te zijn. Wat betekent dat voor de continuïteit van uw bedrijf. Bent u een circulair ondernemer? Graag nemen wij u mee in de verschillende circulaire business modellen. Wat u dat kan bieden en hoe u daarop kan anticiperen. Welke investeringen moet u dan doen en hoe is dat te financieren;

4. Besparing voor jezelf en het milieu: Welke potentiële matches op het gebied van reststromen, energie/warmte, testruimtes of personeel zijn er gemaakt? En wat zijn de mogelijkheden als je een match hebt met een ander bedrijf in de regio? Concreet aan de slag met industriële symbiose!

Aanmelden
Als je ook ondernemer bent en je aanwezig wilt zijn, kun je je aanmelden via : https://www.industrielekringettenleur.nl/samen-duurzaam

Een voorbeeld van een samenwerking op regionaal niveau met het doel om de lokale ondernemer bij de hand te nemen in het woud van kansen en bedreigingen op duurzaamheidsgebied. De aanmeldingen lopen reeds en de organisatoren hebben hoge verwachtingen van zowel opkomst als het niveau van de kwalitatieve informatie op een no-nonsens basis gebracht door experts op hun vakgebied.

Meldt u snel aan!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief