De Zebrasafe, onder andere in Bosschenhoofd, is een van de maatregelen die rond scholen getroffen kan worden. ARCHIEFFOTO
De Zebrasafe, onder andere in Bosschenhoofd, is een van de maatregelen die rond scholen getroffen kan worden. ARCHIEFFOTO (Foto: )

Geld om Halderberge verkeersveiliger te maken

HALDERBERGE - Er is 110.000 euro vrijgemaakt om Halderberge een stukje verkeersveiliger te maken. Er zijn een aantal locaties in Halderberge waar nodig maatregelen getroffen moeten worden en dat kan dankzij dit bedrag komend jaar gerealiseerd worden. Er is speciale aandacht voor de veiligheid rondom de basisscholen en ook moet het vrachtverkeer dat door Stampersgat rijdt geweerd of afgeremd worden.


Er is in totaal ruim 110.000 euro beschikbaar gesteld. Dit geld gaat gebruikt worden voor het oplossen van verkeersveiligheidsknelpunten aan het West Vaardeke en het Groene Woud in Oudenbosch. Ook wordt er ingezet door de gemeente Halderberge op extra verkeersveiligheidsmaatregelen bij basisscholen in Oudenbosch en Bosschenhoofd. Ook is er aandacht en geld voor verkeersremmende maatregelen tegen het vrachtverkeer in Stampersgat.

West Vaardeke

West Vaardeke is een van de locaties in Oudenbosch waar de gemeente geld in wil steken. "De gemiddelde snelheid op het West Vaardeke ligt hoger dan de maximum snelheid van 30 km/uur, de gemiddelde snelheid ligt namelijk op 37 km/uur. Het aandeel te hard rijders is 47%", aldus de gemeente die aangeeft dat de locatie door inwoners is aangedragen als potentieel onveilige situatie. Hier worden daarom snelheidsremmende maatregelen aangelegd.

Groene Woud
Ook in het Groene Woud komt de gemeente in actie. "Diverse metingen hebben aangetoond dat de snelheid in het Groen Woud te hoog is. De gemiddelde snelheid op het Groene Woud ligt eveneens hoger dan de maximum snelheid van 30 km/uur en 74% van de weggebruikers rijdt te hard. Op verzoek van en in overleg met de inwoners hebben we dan ook besloten een snelheid remmende verkeersmaatregel aan te leggen", zegt B&W.

Scholen
Op het lijstje staat ook de aanpak van de Wilgenstraat, ter hoogte van basisschool De Bukehof. "Ouders parkeren in de bochten op de stoep. Ondanks herhaaldelijk waarschuwen en handhaving van de BOA's blijft de verkeerssituatie voor kinderen hier onveilig", zo weet de gemeente die aangeeft dat de locatie ook als verkeersonveilig in de burgerparticipatie van de Mobiliteitsvisie naar voren is gekomen. Ook bij de school in Bosschenhoofd moet de situatie veiliger en dat gaat gedaan worden met speciale bebording. "We streven ernaar om alle schoolomgevingen in Halderberge uniform in te richten volgens de methode van Leer in het verkeer met de Dick Bruna uitingen. De school in Bosschenhoofd is de één na laatste school die zo ingericht moet worden."

Gastelsedijk West Stampersgat
Het bedrag gaat deels ook ingezet worden voor de Gastelsedijk West Stampersgat. "Tijdens de burgerparticipatie van de Mobiliteitsvisie is de Gastelsedijk West in Stampersgat naar voren gekomen als verkeersonveilig. De Gastelsedijk West wordt door vrachtverkeer als sluiproute gebruikt", zo legt de gemeente uit die daar snelheidsremmende maatregelen wil treffen om het vrachtverkeer zoveel mogelijk te weren. Komende tijd zullen de maatregelen door heel Halderberge getroffen worden. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief