Directeur Johan de Krom met Tweede kamerlid Erik Ziengs.
Directeur Johan de Krom met Tweede kamerlid Erik Ziengs. (Foto: De Krom Bestratingen)

De Krom Bestratingen trok gisteravond naar Den Haag: uiten onvrede over huidige stikstofmaatregel

HOEVEN - De Krom Bestratingen uit Etten-Leur is gisteravond al met een groot wagenpark afgereisd richting Den Haag. Bouwers protesteren daar vandaag op het Maliedveld tegen de huidige stikstofmaatregel. 


De Krom bestratingen, het bedrijf met roots in Hoeven, besloot gisteravond al te vertrekken richting Den Haag. Op deze manier waren zij de ochtendspits namelijk te slim af. Met een groot wagenpark staan directeuren Martijn en Johan de Krom op het Malieveld om hun punt te maken. 

Bouwers vanuit het hele land uiten vandaag op het Malieveld de onvrede over de huidige regelgeving over PFAS en stikstof. PFAS staat voor poly- en perfluoralkylstoffen, chemische stoffen die door industrieel gebruik in de bodem en het grondwater zijn beland. Door onlangs aangescherpte regels over het gebruik van grond waar PFAS in zitten, komen bouwers en baggeraars naar eigen zeggen in de problemen.

Actiegroep Grond in Verzet drukt deelnemers daarom op het hart om zware werkvoertuigen thuis te laten. Het protest moet 'luid en publieksvriendelijk' worden. De organisatie zet bussen in om mensen vanuit verschillende plekken in het land naar het Malieveld te brengen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>