Foto: Shutterstock

Opstapplaatsen voor leerlingen speciale school van de baan

HALDERBERGE - Leerlingen die naar speciaal onderwijs gaan, blijven thuis opgehaald worden. Het plan was om over te gaan op opstapplaatsen, maar dat stuitte op verzet. "We zijn in gesprek gegaan met ouders. Als je hoort wat een impact dit op sommige gezinnen zou hebben, kun je niet anders dan een dikke streep door het plan zetten", zo zegt wethouder Thomas Melisse.


De opstapplaatsen voor leerlingen die gebruik maken van speciaal onderwijs worden niet ingevoerd. De gemeente wilde dit na de zomervakantie van start laten gaan voor leerlingen die daartoe in staat zijn, maar dit stuitte op grote weerstand vanuit de ouders. Direct gaf Halderberge toe wellicht niet goed genoeg ingezet te hebben op communicatie en stelde de invoering uit tot 2020.

Eind september was er een bijeenkomst waarop de gemeente in gesprek wilde gaan met de ouders. "Eigenlijk was al heel snel duidelijk dat de impact voor de gezinnen die met de opstapplaatsen te maken zouden krijgen, zoveel groter dan wij dachten. Bijvoorbeeld als je meerdere kinderen hebt die naar speciaal onderwijs gaan. Of als jouw kind erg prikkelgevoelig is. Dan kan zo'n opstapplaats grote gevolgen hebben. Wij hebben de bijeenkomst georganiseerd om naar de ouders te luisteren. Dan moet je dat ook echt doen, vinden we. Het ongemak voor de gezinnen is te groot. Ondanks dat we er dertigduizend euro mee zouden besparen, dat is dan ondergeschikt."

De gemeente gaat desgewenst nog wel aan tafel met ouders die eventueel tegen een kilometervergoeding hun kind zelf naar speciaal onderwijs willen brengen. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief