Seniorengroep van Vlug en Lenig.
Seniorengroep van Vlug en Lenig. Foto: Beau van Iersel

Succesvol Springtoernooi voor turnsters Vlug en Lenig

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Op zaterdag 26 oktober jl. vond het regionale individuele springtoernooi plaats in Tholen. Met een record aantal deelnemers nam GV Vlug en Lenig uit Oud Gastel deel aan dit toernooi. En de dag werd een groot succes.

In de categorie Jeugd C turnden Sabien Huijbregts, Bente van der Slik, Britt van Beek en Famke Bogers op de onderdelen tumbling en minitrampoline. Op tumbling werden stabiele oefeningen neergezet. Helaas bleek op dit onderdeel de tegenstand behoorlijk groot (ruim 35 turnsters) en sterk, er werden dan ook geen podiumplaatsen door de turnsters behaald. Op minitrampoline toonden de meiden mooie hurksalto’s, hoeksalto’s en barani’s. Ook hier was er weer een heel groot deelnemersveld en werden er vijf prijzen uitgereikt. Op dit onderdeel behaalde Bente een prachtige 3e plaats. Famke miste het eremetaal net door op een keurige 6e plaats te eindigen.

In de categorie Junior deden er 3 turnsters mee aan dit toernooi. Manon Bol, Niki de Wijs en Nienke Stange. Manon behaalde een persoonlijk doel door een radslag-arabier-salto voor het eerst alleen op tumbling te turnen. Nienke turnde op tumbling een prima oefening en eindigde hiermee op de 11e plaats. Op minitrampoline sprongen Niki en Manon op C-niveau. Beide lieten mooie salto’s zien. Helaas was het in het grote deelnemersveld niet voldoende om op het podium te eindigen. Niki nam ook nog deel aan het onderdeel minitrampoline-pegasus. Hier liet zij een tipsalto en een overslag zien. Nienke debuteerde op B-niveau op minitrampoline en minitrampoline-pegasus. Ook uitdagende en zware stap op te maken. Nienke liet op beide toestellen zien goed met dit niveau mee te kunnen.

Ten slotte turnden Karin Kessel, Nena de Wijs, Beau van Iersel, Lisanne van Loon en Lieke Stange in de categorie senior. Op het onderdeel minitrampoline-pegasus op C-niveau behaalde Beau een 2e plaats en werd Lisanne 3e. Bij het onderdeel tumbling op C-niveau was de strijd om eremetaal groot. Lisanne eindigde als 5e, Karin bezette de 3e plaats, Nena werd 2e en Lieke mocht de gouden medaille in ontvangst nemen! Bij het onderdeel minitrampoline op C-niveau mocht Nena de gouden medaille in ontvangst nemen. Karin werd 2e, Beau eindigde als 3e en Lisanne werd op dit onderdeel 4e.

Lieke debuteerde op B-niveau op de onderdelen minitrampoline en minitrampoline-pegasus. En Lieke liet zien in vorm te zijn. Bij het onderdeel minitrampoline behaalde Lieke een 2e plaats. Op minitrampoline-pegasus werden 3 bijna foutloze sprongen getoond. Na het goud op tumbling mocht Lieke ook op dit onderdeel het goud ophalen!

En alsof de dag nog niet succesvol genoeg was stond laat in de middag het onderdeel microgym op het programma. Een redelijk nieuw onderdeel in het groepsspringen. Namens Vlug en Lenig was er een team ingeschreven in de categorie senior op C-niveau. Na stabiele oefeningen behaalde het team van Vlug en Lenig met ruim 30 punten de 1e plaats!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief