De derde editie van Hoeven aan de Kook kan de boeken in als een topeditie.
De derde editie van Hoeven aan de Kook kan de boeken in als een topeditie. (Foto: Ronald van Heiningen )

Hoeven aan de Kook 2019 breekt alle records

HOEVEN - De derde editie van Hoeven aan de Kook kan de boeken in als een topeditie. Bijna honderd deelnemers genoten van het unieke en culinaire evenement. Kosten noch moeite werden gespaard waardoor het nu al dringen geblazen is om deel te kunnen nemen aan de editie van 2020.


Hoeven aan de Kook is een culinair event met op één avond een hele hoop verrassingen, zowel qua gerechten als qua tafelgenoten. 'Het laat zich het best omschrijven als een walking diner met een twist. Vaak ga je bij een walking diner eten in verschillende restaurants, maar bij de Hoevense variant ga je eten bij dorpsgenoten thuis. Als deelnemer moet je ook één gang koken voor mensen die bij jou aanschuiven. Het leuke is ook dat je van tevoren niet weet wat en bij wie en met wie je gaat eten. Ook weet je tot het moment dat de voordeurbel gaat niet wie er bij jou komen eten', zo vertelden organisatoren Ronald en Brenda van Heiningen eerder al in de Bode. Uiteindelijk hebben zich maar liefst 48 koppels aangemeld, wat betekende dat er op 16 locaties een voorgerecht, op 16 locaties een hoofdgerecht en op 16 locaties een nagerecht werd gegeten. Het koppel dat een gerecht kookte ontving twee andere koppels aan tafel en na afloop ging iedereen naar een volgend adres.

Het werd een bijzondere avond. Opvallend is dat de deelnemers steeds verder gaan in het niveau van de gerechten en de entourage. Het perfecte servies, gecombineerd met bijpassende bloemen, met zorg bereidde (bij) gerechten en een gezellig achtergrondmuziekje. De organisatie en deelnemers konden rekenen op sponsoring van diverse lokale ondernemers die onder andere de amuse en de hapjes tijdens de aansluitende borrel ponsorden, korting gaven op de ingrediënten en mooie wijnen selecteerden zodat iedereen de hele avond dezelfde wijn kon drinken. "We zijn dankbaar dat zoveel ondernemers ons evenement een warm hart toedragen. Dat maakt dat het echt leeft én dat we de deelnemers mooie aanbiedingen kunnen doen", aldus Ronald van Heiningen.

Gerechten

Jong en oud is bij elkaar over de vloer gekomen en meerdere keren kwam het voor dat mensen elkaar echt nog helemaal niet kende. Na het voor- en hoofdgerecht verplaatsten alle deelnemers zich kriskras per fiets door het dorp, onderweg naar de volgende gang. Na de laatste gang kwamen alle deelnemers naar het Hart van Hoeven waar onder het genot van een borrel werd nagepraat. "Er is van alles geserveerd. Van stoofpotjes tot trio's van zalm en van huisgemaakt ijs tot bijzondere risotto's", zegt Ronald. "Alle deelnemers hebben echt uitgepakt. Het kwam zelfs voor dat een koppel drie gerechten op tafel zette, terwijl een enkel onderdeel natuurlijk al voldoende is."

Waardering

Ronald en Brenda waren naar eigen zeggen blij verrast door de enthousiaste reacties van de deelnemers. "De deelnemers hebben ons de andere dag gezamenlijk een heel leuk cadeaupakket overhandigd. Daar doen we het helemaal niet voor, maar we willen hen allen bedanken. Die blijk van waardering waarderen wij dan weer!", aldus een enthousiaste Ronald. "We kunnen bijna niet anders dan volgend jaar weer een Hoeven aan de Kook organiseren en dat gaan we dan ook zeker doen. Zoals het er nu naar uitziet wordt dat op zaterdag 7 november. Die datum kunnen mensen alvast met potlood in hun agenda zetten! We komen zo snel mogelijk met de definitieve datum", belooft hij. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Magazijnmedewerker

Gilze

Kraanwagen Chauffeur

Milsbeek

Fulltime Glasmonteurs

Breda

Allround bedrijfsmedewerker

Oudenbosch

Bezorgers Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen, Andel, Nieuwendijk, Werkendam