Onder bepaalde voorwaarden kan de gemeente een vergunning verlenen om tijdelijk in een unit te mogen wonen.
Onder bepaalde voorwaarden kan de gemeente een vergunning verlenen om tijdelijk in een unit te mogen wonen.

'Verwijderen woonunit Acer Flamingolaan was terecht'

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - De last onder dwangsom die de gemeente Halderberge heeft opgelegd aan een gezin dat woonde in een woonunit aan de Acer Flamingolaan in Oudenbosch blijft in stand. Dat laat burgemeester Jobke Vonk-Vedder weten. Het gezin maakte bezwaar tegen het besluit van de gemeente Halderberge om de last onder dwangsom op te leggen en tegen het feit dat Halderberge na het uitblijven van actie zélf de woonunit verwijderde.

De gemeente Halderberge heeft in augustus een woonunit op last van de burgemeester verwijderd. In het pand aan de Acer Flamingolaan woonde tijdelijk een gezin. De unit stond namelijk bij de woning van het gezin dat momenteel ver- of gebouwd wordt. Hiervoor had de gemeente echter geen vergunning verleend waardoor het gezin er illegaal verbleef.

Negeren

De bewoners werd voorafgaand aan de actie meerdere keren gevraagd de unit af te breken omdat deze niet aan de veiligheidseisen voldeed, maar zij negeerden de waarschuwingen. Ook heeft de burgemeester meerdere malen met de inwoners van Oudenbosch aan tafel gezeten, zo zei Vonk-Vedder deze zomer. "We zijn hierin echt niet over één nacht ijs gegaan, want zoiets is natuurlijk ingrijpend. Daarom hebben we een en ander erg zorgvuldig en voorzichtig aangepakt, maar op een bepaald momenten moet je omwille van de veiligheid ingrijpen', verduidelijkte wethouder Jan Mollen.

Kinderen

De gemeente geeft aan dat de woonunit verwijderd is op het moment dat de kinderen niet thuis waren. De kosten van het verwijderen van de woonunit worden op de bewoners verhaald. Ook de dwangsom van 10.000 euro werd door de gemeente opgelegd.

Bezwaar

Het gezin maakte recent bezwaar tegen de dwangsom en de actie van de gemeente Halderberge. Dit bezwaar is door een onafhankelijke bezwarencommissie ongegrond verklaard. "Dit advies nemen wij nu dan ook over", zo zegt burgemeester Vonk-Vedder. "De last onder dwangsom blijft dan ook ongewijzigd. De woonunit mag dan ook niet terug komen te staan en het advies van de bezwarencommissie heeft dan ook bevestigd dat wij, met het oog op veiligheid voor het gezin, in deze juist hebben gehandeld. " 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief