Prins Tommes mag zijn vriendin niet kiezen als prinses, zij heeft die rol een paar jaar geleden al vervuld.
Prins Tommes mag zijn vriendin niet kiezen als prinses, zij heeft die rol een paar jaar geleden al vervuld. Foto: Peejenzaaiers

Prins Tommes gaat voor één grote carnavalsfamilie

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Tom van den Hout is de nieuwe Prins Carnaval van Peejenland. Dat hij een warm onthaal kreeg, is een feit. 't Tapperijke schudde tijdens de bekendmaking op haar grondvesten. Uitspraken als: 'Carnaval in Doeve gaat nu nog beter worden' en 'Wat een mooi nieuws voor ons durpke' typeren de reacties op het bericht dat maandenlang strikt geheim werd gehouden. Zelfs de familie van Prins Tommes werd pas lastminute op de hoogte gesteld. Nu het grote nieuws bekend is, kan Prins Tommes niet wachten om zich in het feestgedruis te storten. "Het wordt een superfeest en ik hoop ervoor te kunnen zorgen dat de Doevese carnavalsfamilie nog groter wordt", zo zegt hij vol enthousiasme.

Tom van den Hout (31) is geen onbekende in Hoeven. Integendeel. Sinds 26 jaar woont hij er. Hij woont er niet alleen, hij zet zich ook tomeloos in voor het dorp. Hij trekt menig kar. Zo is hij actief betrokken bij de volleybalvereniging, het Oranjecomité, de braderiecommissie, BC De Zooitrappers en carnavalsstichting De Peejenzaaiers. Al deze partijen kunnen rekenen op Toms inzet. Hij neemt zijn taken en doelen uiterst serieus, maar houdt ook van een feestje. Een entertainer in hart en nieren. Een allemansvriend.

Carnavalsliefhebber
Niet voor niets klopte de Hoevense carnavalsstichting dan ook al snel bij Tom aan toen ze op zoek moesten naar een opvolger voor Prins Baarug die het na zes jaar voor gezien hield. Als carnavalsliefhebber hoefde hij er eigenlijk niet eens over na te denken. "Het is hoe dan ook een grote eer en ik vind carnaval echt het mooiste feest van het jaar. Juist in Hoeven, want het is allemaal leuk en aardig in de de grote stad hoor, maar carnaval is toch het leukste samen met je plaatsgenoten, lekker in je eigen dorpje. Zes dagen feesten en genieten en op Aswoensdag een aantal nieuwe kennissen erbij. Mooi vind ik dat. Gelukkig ervaren steeds meer Hoevenaren het zo, want de tijd dat de meesten bijvoorbeeld in Roosendaal en Breda carnaval gingen vieren is wel voorbij."

Genieten
Tom kijkt ernaar uit om als Prins Tommes aan de slag te gaan. "De bekendmaking was echt fantastisch. De reacties waren heel tof. Prins Baarug heeft het supergoed gedaan al die jaren dus ik wil dat goede werk voortzetten. Natuurlijk wel een beetje op zijn Tommes", zegt hij lachend. "Ik laat het allemaal op me af komen en ga ervan genieten. Ik ben in ieder geval niet bang om te praten, dat scheelt", aldus de rasechter entertainer.

Prinses
Voor nu moet hij eerst aan de bak om voor carnaval 2020 zijn gevolg compleet te krijgen. Het protocol mist namelijk nog een nar. "Maar sinds zaterdag hebben we wat aanmeldingen dus we hebben er alle vertrouwen in dat we ook die vinden. Het vinden van een prinses wordt wat lastiger", zegt hij lachend. "Naar goed gebruik zorg je er als prins voor dat je die in de eerste twee weken na 11/11 vindt, dus ik zal op moeten gaan schieten. Normaal gesproken zou ik altijd nog mijn vriendin in een prinsessenjurk kunnen hijsen, maar zij is een paar jaar geleden al prinses geweest dus dat kan ook al niet", grapt hij. "Gauw maar eens mijn Facebookvrienden uitpluizen dus. Het wordt een grandioze carnaval!", besluit Prins Tommes. 

 

 

 

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief