Foto: Google Maps

Deel Bosschendijk heet voortaan Florschutzlaan

OUDENBOSCH - Een deel van de Bosschendijk in Oudenbosch heet voortaan Florschutzlaan. Het gaat om het zijstraatje ter hoogte van Bosschendijk 165. Dat laat de gemeente Halderberge weten. Het vernoemen van Florschutz sluit goed aan bij de straatnamen in dit deel van de wijk Velletri.


Ter hoogte van Bosschendijk 165 in Oudenbosch is een klein nieuw straat gerealiseerd. Het advies was om dit straatje een nieuwe naam te geven en om die reden is de commissie straatnaamgeving ingeschakeld. Deze adviseerde de straatnaam Florschutzlaan toe te kennen. Dit advies neemt het college over.

Kapel van Saint Louis

"Th. Florschutz was nauw betrokken bij de uitvoering van de bouw van de nieuwe parochiekerk van Oudenbosch, de huidige basiliek, waarvoor het ontwerp werd gemaakt door P.J.H. Cuypers", zo legt men uit. "Hij schilderde daar onder andere de vier medaillons met de beeltenissen van de evangelisten. Samen met N.F. Boosten droeg hij zorg voor het ontwerp van de kapel van de Broeders van Saint Louis (1865) en diverse andere gebouwen. Het vernoemen van Florschutz sluit goed aan bij de straatnamen in dit deel van de wijk Velletri", aldus de gemeente Halderberge. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>