Theo Bijl opent de bridgedrive. FOTO NANNIE WERMELING
Theo Bijl opent de bridgedrive. FOTO NANNIE WERMELING Foto: Nannie Wermeling

Bridgedrive voor het goede doel een grandioos succes

Sport en vereniging

HOEVEN - Zaterdag 16 november was het zover. Dankzij de inzet van vijf plaatselijke bridgeverenigingen was de bridgedrive met als motto “Halderberge 5 bridget voor het goede doel” een feit. De vele uren van voorbereiding hadden geleid tot een volwaardige drive waarbij de ondersteuning van Bovendonk als gastheer niet onvermeld mag blijven.

De deelnemers werden verwelkomd met koffie en gebak. Tevens ontvingen zij het loopbriefje. Hierop staat vermeld waar en tegen wie in welke lijn men speelt. Een leuk samenzijn waar tevens de laatste nieuwtjes worden uitgewisseld.

Daarna de werkelijke start. Theo Bijl als ceremoniemeester heette iedereen welkom. Onderstreepte nogmaals het doel van deze drive en na enkele huishoudelijke mededelingen kon Gerda Poolman, als wedstrijdleidster, het startsein geven. Hiervoor had zij nog enkele benauwde uurtjes gehad. Want zoals gebruikelijk worden op het laatste moment nog afmeldingen ontvangen. Ook nu weer. Eén bridgepaar kon niet spelen omdat een opname in het ziekenhuis nodig was i.v.m. een gebroken been op de speeldag.

Na drie rondes tijd voor de lunch. Een heerlijke uitgebreide lunch werd door de professionele bediening van de gastheer geserveerd. Een gezellig samenzijn waarbij de gespeelde spellen natuurlijk uitvoerig werden besproken. Om 14:00 uur startte de middagsessie van 4 rondes. Na afloop van deze rondes was het wachten op de uitslag.

De organisatie had, om het wachten te verlichten, een verloting ingelast. Door de plaatselijke ondernemers ter beschikking gestelde tegoedbonnen werden verloot. Voor de gelukkigen was de dag al bij voorbaat geslaagd. En dan de uitslag. Leuk waren de verraste reacties na het horen van zijn/haar naam.

Winnaars

De winnaars in de successievelijke lijnen waren:

A-lijn: Thea & Ben van der Valk 60.12%

B-lijn: Ellis Liebreks & Henk Borsje 61.90%

C-lijn: Jan van Namen & Ton Stijger 60,95%

D-lijn: Nelleke van Zuilichem & Dirk Polak 56,55%

E-lijn: Anneke Krijgsman & Peter Verbeek 67,80%

F-lijn: Diny & Loek Oostvogels 57,74%

Opbrengst

Daarna het “moment suprême”. De wethouder Thomas Melissen mocht bekend maken welk bedrag was opgehaald voor het goede doel. De wethouder was zeer onder de indruk van de omvang van de bridgedrive. Hoewel de meeste spelers uit de regio kwamen waren ook spelers uit andere delen van het land aanwezig. Zelfs spelers uit België waren op de drive afgekomen. In totaal hebben 168 spelers aan de drive meegespeeld.

De wethouder ging in op de doelstelling van de Stichting en was zeer verguld dat de bridgedrive dit goede doel had uitgekozen. In de vorm van een symbolische cheque kon hij een bedrag van € 2500,- (op de valreep nog verhoogt met € 200,- tot € 2700,-) uitreiken aan Jos Dekkers als vertegenwoordiger van De Stichting Vrienden van Paulus. Deze laatste bedankte iedereen die hadden meegewerkt aan dit fantastisch resultaat. Hij memoreerde de goede doelen van de Stichting en verwees naar de rijk geïllustreerde folder voor de vele voorbeelden van het werk van de Stichting.

Tot slot bedankte Theo Bijl alle aanwezigen voor het slagen van de bridgedrive en sprak de hoop uit voor een herhaling van deze dag. Dankzij de inzet van velen is een zeer gezellige bridgedrive gerealiseerd waaraan vele mensen een hele fijne zaterdag hebben beleefd. Al met al een zeer geslaagde drive waarbij iedereen een herhaling naar volgend jaar positief ondersteunden met een luid applaus.

Uitreiking cheque door wethouder Thomas Melissen aan Jos Dekkers. FOTO NANNIE WERMELING


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief