Winnende Spuipuiten krijgen beker uit handen van prins Geert.
Winnende Spuipuiten krijgen beker uit handen van prins Geert. (Foto: Nico van Ginhoven)

Spuitpuiten winnaar Puitenols liedjesfestival

OUDENBOSCH - Afgelopen zaterdag 16 november werd in het Puitenol het nieuwe carnavalsseizoen tradititiegetrouw geopend met het liedjesfestival. Vijf deelnemers zijn met het motto We zien dubbel aan de slag gegaan en hebben hun muzikale talenten laten zien. Na een spannende strijd kwamen de Spuipuiten als winnaar uit de bus.


Om 20.11 uur hadden alle Puiten en Dikkoppen zich verzameld op het Puitenplein. Hier werden alle leden van het vijftal en jeugdviertal officieel geïnstalleerd onder muzikale begeleiding van de Spuipuiten als hofkapel van de avond. Voorafgaand aan de installatie nam John Lambregts, voorzitter van de Stichting Oudenbossche Karnaval, het woord waarin hij aangaf dat hij het laatste jaar als voorzitter ingaat.

Liedjesfestival
Aansluitend vond in Hotel de Kroon het liedjesfestival plaats waar het carnavalslied voor 2020 werd gekozen. Voor de laatste keer zongen Tis da’t mot en de buurvrouw hun winnende carnavalslied van vorig jaar, Van Oewen beste kaant, tijdens de entree van Prins Geert en zijn gevolg. Daarna maakte de vijf deelnemers zich klaar voor de wedstrijd: de Spuipuiten, de Boerenraod, Tis da’t mot, DE ut Zooyque en als laatste Buurman en Buurman, een succesvolle nieuwkomer op het podium.

De jury had het niet makkelijk met deze deelnemers. Naast de jury kon ook het publiek hun stem uitbrengen. Aan het einde van de avond maakte Prins Geert de winnaars bekend: de Spuipuiten winnen het liedjesfestival met hun versie We Zien Dubbel. Tis da’t mot en de buurvrouw winnen voor de derde keer op rij, de publieksprijs.

Dit jaar werd voor de 66e keer een Puitenols carnavalslied werd gekozen. Het was wederom een gezellige en muzikale avond met gastoptredens van Djek Snek met zijn nieuwe nummer, de deelnemende dweilbands en werd afgesloten met een spetterend optreden van Exclusief. Een goede opwarmer voor carnaval 2020!

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>