Het eerste vogelhuisje wordt op milieuvriendelijke wijze geplaatst.
Het eerste vogelhuisje wordt op milieuvriendelijke wijze geplaatst. (Foto: Johan Wagenmakers)

Vogelhuisjes in strijd tegen de eikenprocessierups

HOEVEN - De Martwienkel uit Oud Gastel gaat in totaal maar liefst 250 vogelhuisjes maken en leveren aan het Molecaten Park Bosbad. De eerste nestkastjes werden afgelopen maandag door medewerkers van het park en cliënten van de dagbesteding opgehangen.


"Ons park wordt jaarlijks door vele gasten bezocht voor een vakantie of voor het doorbrengen van vrije tijd in een bosrijke omgeving," zegt parkmanager Peter van Ostaden. "Er zijn vele soorten vogels, egels, eekhoorns en andere dieren te vinden die wij ook graag een warm welkom heten." Het Molecaten Park Bosbad heeft - net als de rest van ons land - veel overlast van de eikenprocessierups, maar wil deze wel op milieuvriendelijke manier bestrijden. "Vogels kunnen ons hierbij helpen. Samen met de medewerkers van de Martwienkel gaan we vooral de kool- en pimpelmezen van nieuwe huisvesting voorzien."

Recycling

Het project werd door de Martwienkel met open armen ontvangen. "Samen met Peter hebben we een ontwerp gemaakt. Door een oproep op Facebook en in de krant zijn we aan het nodige tweedehands tuinhout gekomen. Een vrijwilliger zaagt de delen op maat, waarna ze door onze medewerkers in elkaar gezet en geschuurd worden. Recycling in optima forma. Het enige wat nieuw is aan de vogelhuisjes zijn de schroeven," laat bestuursvoorzitter Johan Wagenmakers weten. Met behulp van een hoogwerker werden de eerste huisjes door de cliënten van de Martwienkel samen met medewerkers van het park aan de bomen opgehangen. In de loop van de komende maanden komen er in totaal 250 huisjes te hangen. "De Martwienkel is een fijne organisatie om mee samen te werken. Het enthousiasme van de medewerkers is geweldig," aldus Peter.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Inventory Analyst

Roosendaal

(Assistent) ZAGER vanaf 18 jaar

Werkendam

Software Engineer

Raamsdonksveer

Assistent Machine Operator

Baarle-Nassau

Correspondent m/v

Steenbergen (Zundert en Etten-Leur)