Aldi mag toch verhuizen; Boekenvoordeel neemt intrek in pand Oost-Vaardeke

OUDENBOSCH - Supermarktketen Aldi kan beginnen met de voorbereidingen om te verhuizen naar de Bosschendijk. De komst van Boekenvoordeel naar het pand aan Oost-Vaardeke maakt dit mogelijk. 


Op 14 maart 2018 is al een overeenkomst gesloten met Aldi voor het realiseren van een nieuwe supermarkt aan de Bosschendijk in Oudenbosch. Belangrijk hierbij was dat er een goede invulling gevonden moest worden voor de achterblijvende locatie aan de Oost-Vaardeke. Die invulling werd in eerste instantie gevonden in de Op = Op Voordeelshop. Omdat zij geen jaren wilde wachten, zou de Aldi tijdelijk in een pand trekken aan de Nijverheidsweg om vervolgens door te schuiven naar de nieuwe winkel aan de Bosschendijk. Maar door het faillissement van de Op = Op Voordeelshop, was de verhuizing van de Aldi even van de baan. Tot nu.

"Met de komst van Boekenvoordeel B.V. wordt aan deze bepaling voldaan, waarmee de gecoördineerde procedure kan worden gestart", stelt het college van burgemeester en wethouders nu. De gemeenteraad wordt nu gevraagd om zich uit te spreken over het bestemmingsplan. Gaat de raad akkoord, dan wordt er gekeken naar de tijdelijke locatie voor de Aldi aan de Nijverheidsweg.

Overigens is er flink wat tegenstand, met name vanuit de lokale ondernemers, voor de verhuizing van de Aldi. Ondernemersverenigingen uit Oudenbosch, Hoeven en Oud Gastel hebben al aangegeven het niet eens te zijn met het plan de supermarkt te verplaatsen.

Remko Vermunt

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>