Het echtpaar Oomen-van Kastel vierde in het bijzijn van burgemeester Vonk-Vedder hun briljanten bruiloft.   Foto: Johan Wagenmakers
Het echtpaar Oomen-van Kastel vierde in het bijzijn van burgemeester Vonk-Vedder hun briljanten bruiloft. Foto: Johan Wagenmakers (Foto: Johan Wagenmakers)

Briljanten feest Piet Oomen en Cor van Kastel

HOEVEN - Een briljanten huwelijksfeest in Centrum voor Wonen & Zorg Kroonstede. Piet Oomen (89) en Cor van Kastel (88) vierden het feit dat ze elkaar 65 jaar geleden, na vijf jaar verkering, het ja-woord gaven. In een gezellig samenzijn met kinderen, klein- en achterkleinkinderen, medebewoners, de handwerkclub en burgemeester Vonk-Vedder werd er in de loungezaal van het tehuis gefeest en herinneringen opgehaald.


Piet is geboren en getogen in Etten-Leur en Cor in Hoeven. Allebei komen ze uit een gezin van zeven kinderen. "Bij ons thuis waren we maar een klein keuterboertje, daarom ging ik bij een boer als knecht werken. Zo heb ik ook Cor ontmoet. Ze woonde naast het land dat ik op de trekker aan het bewerken was." Van dat mooie meisje moest hij werk gaan maken. Op zijn vraag of ze verkering met hem wilde zei ze volmondig: 'ja'. Na vijf jaar zijn ze op 18 november 1954 in Hoeven met elkaar, zowel voor de wet als voor de kerk, in het huwelijk getreden. Cor heeft bij een tandarts gewerkt, heeft 'veul' appels geplukt en later bij de Reuzelaar de handen uit de mouwen gestoken. Piet werd later tractorchauffeur bij een grote landbouwer in Klundert, om daarna nog jarenlang - tot zijn Vut - bij Supertape in Etten-Leur te werken. "Hier was ik lijmmaker, maar had het niet echt naar mijn zin. Ik ben een echt buitenmens. Het werken bij de boer, het bijhouden van mijn tuintje en het rijden op de trekker waren mijn lust en leven," zegt hij.

Lief en leed

Na het trouwen zijn ze gaan wonen in Moerdijk op de Rode Vaart. Daar zijn ook hun drie zonen en een dochter geboren. Op hun beurt hebben hun kinderen later voor zes kleinkinderen en zes achterkleinkinderen gezorgd. "Bij elkaar is het een heel leger," lacht Cor. In 1973 verhuisde het gezin naar de Weigeliastraat in Hoeven, waar Piet en Cor altijd met veel plezier hebben gewoond. Naast veel vreugde hebben ze ook verdrietige periodes gekend met het overlijden van hun oudste zoon op 50-jarige leeftijd en hun schoondochter die slechts 38 jaar is geworden.

Dankbaar

Drie jaar geleden werd het tijd om het wat rustiger aan te gaan doen en zijn ze, ook mede vanwege teruglopende gezondheid, in Kroonestede gaan wonen. "We zitten hier prima. We zijn dik tevreden en erg dankbaar," laten ze weten. Cor heeft het nog steeds druk en vermaakt zich prima met haar telefoon en I-pad waar ze menig spelletje op speelt. Verder puzzelt ze graag, breit bij de handwerkclub of haar leven er van afhangt en is graag aanwezig bij de activiteiten binnen Kroonestede. Piet doet nog wel mee aan de bingo en droogt elke dag trouw af, maar geniet verder heerlijk van zijn rust.

Lang zullen ze leven

Vanwege het briljanten huwelijksfeest kregen ze van Kroonestede een feestmiddag aangeboden. Kinderen, klein-en achterkleinkinderen, medebewoners en leden van de handwerkclub zijn aanwezig om een toost uit te brengen en het echtpaar nog vele gelukkige jaren toe te wensen. Regelmatig 'schieten' er bewoners en medewerkers de zaal in om het echtpaar spontaan te feliciteren. De medewerkers van het wooncentrum zorgen voor een natje en droogje én zorgen er met een toegesneden lied voor dat de stemming er bij allen in blijft. Het 'lang zullen ze leven' wordt door alle aanwezigen uit volle borst meegezongen. Het bezoek van burgemeester Vonk-Vedder die namens de gemeente het echtpaar de felicitaties komt overbrengen, wordt erg op prijs gesteld.

Nadoen

Enkele dagen later werd het briljanten huwelijksfeest voor kinderen, familie, vrienden en bekenden nog eens extra bekroond met een diner bij Café 't Strooienhuis. "Dat is op de grens van Hoeven en Etten-Leur zodat we met niemand ruzie krijgen," lacht Piet daarbij gezien beider afkomst. Met de verkeringstijd erbij kent het paar elkaar al zeventig jaar. "Er zijn er weinig die dit ons nadoen", zegt de bruidegom vol trots. "Of ze worden niet zo oud, of ze gaan uit elkaar of ze trouwen niet." 'Hoe houden we het vol," verzucht Cor daarop met een glimlach. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Magazijnmedewerker

Gilze

Kraanwagen Chauffeur

Milsbeek

Fulltime Glasmonteurs

Breda

Allround bedrijfsmedewerker

Oudenbosch

Bezorgers Altena Nieuws

Almkerk, Hank, Veen, Andel, Nieuwendijk, Werkendam